(FOTO) Dolovac sa federalnim tužiocem Švajcarske o saradnji

Autor: Republika

Vesti

28.02.2020

11:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Republički javni tužilac Zagorka Dolovac boravi u radnoj poseti Švajcarskoj, odgovarajući time na poziv Federalnog tužioca Švajcarske, Mihaela Laubera.

Foto: Srpski telegraf
Mihael Lauber i Zagorka Dolovac

Tokom danas održanog sastanka glavni tužioci dve zemlje su konstatovali da je saradnja između Republičkog javnog tužilaštva Republike Srbije i Federalnog tužilaštva Švajcarske na odličnom nivou, imajući u vidu ne samo do sada uspostavljen nivo konkretne saradnje u pojedinačnim predmetima, već i zajedničke stavove u vezi daljih koraka koje je moguće preduzeti na polju borbe protiv ozbiljnih oblika kriminala, posebno korupcije, pranja novca i terorizma.
 
Republički javni tužilac Zagorka Dolovac i Federalni tužilac Švajcarske, Mihael Lauber, iskazali su spremnost da se postojeća saradnja dalje unapredi putem uspostavljanja kanala direktne bilaterlane saradnje između tužilaštava, kao i putem razvijanja odnosa između tužilačkih predstavnika u okviru EVRODŽAST mreže Evropske Unije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading