KOLIKI SU DOMETI "SRBIJA 21 NA IZBORIMA"?! Evo šta kažu analitičari

Autor: Tanjug

Vesti

27.02.2020

23:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izvršni direktor Cesida Bojan Klačar izjavio je da je teško predvideti šanse grupacije "Srbija 21" na predstojećim izborima, ali je ocenio da postoji prostor za njeno delovanje.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Bojan Klačar

- Bojkot jednog dela opozicije i problemi s kojima se opozicija suočava otvaraju vrata ovakvoj grupaciji koja pokušava da se postavi kao treći put - da bude dovoljno distancirana od vladajuće strukture, a opet dovoljno udaljena i od onog što se građanima nudi u opoziciji, a koja je većinski okrenuta desnom centru - rekao je Klačar za današnji "Blic".

On je dodao da je za "Srbiju 21" dobro i to što ima dosta prepoznatljivih ljudi s dovoljno iskustva, tako da može da napravi određen rezultat, a uspeh bi bio da osvoji tri odsto glasova i pređe cenzus i uđe u parlament.


Klačar je dodao da će se "Srbija 21" u predizbornoj kampanji suočiti s dva izazova.

- Polaze od nule i bukvalno moraju da se izbore za svaki glas. Drugo, biće izloženi napadima sa obe strane, pa će morati da vođe kampanju tako da izbegnu sve zamke u koje će biti dovedeni i od jednih i od drugih, a napadi će biti veoma oštri - rekao je Klačar.

Dodao je da je za tu grupaciju dobro to što je reč o ljudima koji imaju ozbiljno iskustvo, poznaju politički život i nemaju balast prošlosti.

Vladimir Pejić iz agencije "Faktor plus" kaže za "Blic" da izlazak "Srbije 21" na izbore ima i simbolički značaj, jer može da pokrene i neke druge stvari.

- Za njih ne možete da kažete da su Vučićeva opozicija kao za nke druge. Dugogodišnji su Vučićevi protivnici i imaju određeni kredibilitet. U smislu procenata gotovo da ne postoje, ali kada bi tu svoju priču uobličilil i izašli na političko tržiste, sigurno bi privukli određeni broj proevropskih glasača, glasača stranaka koje bojkotuju, pre svega DS-a - rekao je Pejić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading