Razradili rezervnu strategiju: Paunović će na izbore, pa prelazi kod Đilasa u stranku!

Autor:

Vesti

28.02.2020

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon aprilskih izbora Saša Paunović, predsednik opštine Paraćin, napustiće Demokratsku stranku i Zorana Lutovca i preći kod Dragana Đilasa u Stranku slobode i pravde (SSP), saznaje Srpski telegraf.

RepublikaFoto: youtube.com/N1
Saša Paunović

Čista opstrukcija

Prema informacijama do kojih je došao naš list, to je strategija koju su između sebe dogovorili Đilas i Paunović.

- Njih dvojica su u izuzetno bliskim odnosima. Od prvog trenutka su sve radili u dogovoru. Nekad je taj dogovor obuhvatao i Zorana Lutovca, a nekad i ne. Suština je bila da Paunović, baš kao i Zelenović, na svaki način izađe na lokalne izbore iako je Demokratska stranka odlučila da ih bojkotuje. On, međutim, ne želi da prepusti vlast u Paraćinu i misli da ima realne šanse da pobedi. Od početka je u tome imao podršku Đilasa, s kojim se zbližio još u vreme dok je ovaj bio na čelu demokrata - objašnjava sagovornik našeg lista iz samog vrha DS.

S druge strane, Đilas paralelno igra i zajedničku igru sa predsednikom DS Zoranom Lutovcem, navode naši izvori.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Dragan Đilas

- Dok se Demokratska stranka bukvalno raspada, raspolućena između protivnika sulude ideje o bojkotu koji bi praktično ugasio partiju, a protivnici bojkota sada imaju ozbiljnu većinu u stranačkim organima, pre svega Glavnom odboru, Lutovac na svaki način štiti Đilasa. Nije teško zaključiti da je to zato što od svega ima ličnu finansijsku korist, o čemu se prethodnih meseci dosta pisalo - kaže naš sagovornik iz vrha DS i ističe da je to razlog zbog kojeg Lutovac uporno odbija da sazove sednicu Glavnog odbora, svestan da bi na njoj bio poražen.

Za Đilasa, unutar DS, kako objašnjavaju naši sagovornici, radi i potpredsednica Dragana Rakić, zbog čega je ovaj i insistirao da ona govori na svim skupovima otkako je počela kampanja bojkota.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Zoran Lutovac

- Ona i Lutovac pokušavaju da spreče većinu da izglasa odluku o izlasku na izbore. Ta većina više i nije sporna. Đilas je u velikom strahu od izlaska DS na izbore najviše zato što bi time potpuno izgubio kontrolu nad svojom bivšom strankom. Upravo zbog toga, preko Lutovca, on opstruiše i ranije najavljeno ujedinjenje Demokratske stranke, u koju bi uz sadašnji DS ušle i Tadićeva i Zelenovićeva partija.

Pobuna najuglednijih

Kako je Srpski telegraf već pisao, ugledni članovi DS pobunili su se i nameravaju da u narednim danima preduzmu i konkretne mere protiv svega što rade Đilas i Lutovac i neće dozvoliti da to tek tako prođe.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Nataša Vučković

Prethodno, poslanica DS Nataša Vučković izjavila je da bi odluka o izlasku na parlamentarne izbore bila dobra za DS pod uslovom da se formira jedna evropska, demokratska lista srodnih partija.

- Treba preispitati ostanak DS u Savezu za Srbiju, u kojem postoje mnogobrojne stranke sa kojima DS nema dodirnih tačaka. DS ima priliku da u narednih nedelju-dve, kada se očekuje Glavni odbor, donese odluku o tome na koji način će učestvovati na predstojećim izborima. DS sada ima priliku da proceni da li je bila dobra odluka iz septembra o bojkotu izbora - rekla je Vučkovićeva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading