Glišić za Srpski telegraf o smeni ministara: Kako su se navikli, tako će se odvići od funkcija!

Autor:

Vesti

28.02.2020

06:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je pre nekoliko dana, na sednici Glavnog odbora SNS, poručio da će posle izbora biti promenjeno oko 70 odsto ministara iz SNS, što je izazvalo pravu buru. Na tu temu, za Srpski telegraf su govorili predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić, politikolog Jelena Vukoičić i politički analitičar Dejan Vuk Stanković.

RepublikaFoto: Tanjug
Darko Glišić

Darko Glišić, predsednik Izvršnog odbora SNS, poručuje za Srpski telegraf da kako su se navikli, tako će se i odvići od funkcija.

- Proces podmlađivanja stranke je nepovratan i ne može ga niko zaustaviti. Nova energija koja će doći sa novim ljudima pomoći će stranci da postiže još bolje rezultate - istakao je Glišić.

RepublikaFoto: youtube.com/Novo jutro
Jelena Vukoičić

Politikolog Jelena Vukoičić za Srpski telegraf kaže da ovo nije uopšte neočekivano.

- SNS je ogromna stranka i u njoj je ogroman broj funkcionera. U takvoj situaciji mora biti i onih koji ne zaslužuju mesto na kome su. Upravo zato u tako velikim i jakim strankama je dobro da se povremeno pročisti kadar i sklone ljudi koji se nisu dobro pokazali i čak imali i afere. To što se oni bune je logično, ali je isto logično da pojedinih ne bude u narednom sazivu vlade - ocenila je Vukoičićeva.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Dejan Vuk Stanković

Po oceni političkog analitičara Dejana Vuka Stankovića, Vučić treba da smeni neodgovorne i neozbiljne stranačke kadrove.

- Iako je Vučić u javnom mnjenju neprikosnoven, ta operacija smene stare stranačke nomenklature neće biti ni laka ni jednostavna i sigurno će biti medijskih naklapanja, niskih političkih udaraca i određenog talasanja u javnosti. Ali što se mora, mora se i nije teško, posebno što SNS ne želi sudbinu DS, koji su urušili mangupi u njegovim redovima. Vučić to zna - zaključuje Stanković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (57)

Loading
ivan87

28.02.2020 08:03

Veoma je dobro izmisljena ova ideja,jer treba da se promene svi koji ne rade dobro...

ivan

28.02.2020 08:04

Niko nije imao smelosti,da ovo sprovede u delo....

Alexa

28.02.2020 08:04

Definitivno je provetravanje dobra stvar, ali se ocekuju naravno i komplikacije, svakako ce se promena desiti i to je dobro

deja

28.02.2020 08:05

Ministri rade u sluzbi gradjana i svaka promena je dobro dosla.