Vučić obišao hotel na Dorćolu: Voleo bih jednog dana nešto slično da čujem od Milice ili Vukana

Autor:

Vesti

27.02.2020

11:13 >> 12:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje danas svečanom otvaranju hotela Mona Plaza na Dorćolu u Beogradu.

RepublikaFoto: Tanjug
Aleksandar Vučić

- Pre svega čestitke vama Đorđe i Nado na tome što ste uspeli u životu. Malopre kad je vaš sin Toma govorio pomislio sam, nemojte da se ljutite, da bih voleo jednog dana nešto slično da čujem od Milice ili Vukana. Vi ste izgradili imperiju, a vaša deca je učinili još većom - rekao je Vučić na početku svog izlaganja.

- Uložili su u ovaj deo Beogradaogromna sredstva i tek će uticati na njegov izgled - rekao je Vučić.

Otvaranje hotela je počelo u 12 časova.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Vučić u obilasku hotela

Vučić je obišao hotel i razgovarao sa zaposlenima, a posebno se zadržao u restoranu, gde se fotografisao sa kuvarima i saznao da, kako su mu rekli, a oni dobro spremaju i savremena i tradicionalna jela, kao i da će imati poseban recept za ćevape.

Otvaranju hotela prisustvuje i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Predsednik je po dolasku, krenuo u obilazak novog hotela, koji su mu predstavili vlasnici, braća Tomislav i Uroš Momirović.

Vučić položio kamen temeljak hotela 2017. godine

Hotel se prostire na oko 20.000 kvadrata, kategorisan je sa četiri zvezdice, a izgrađen je Dorćolu na mestu na kojem se nekada nalazila prva srpska fabrika čokolade čiji je tvorac trgovac i industrijalac Kosta Šonda.

Kamen temeljac za izgradnju hotela krajem novembra 2017. godine položili su predsednik Vučić, tadašnji gradonačelnik Beograda Siniša Mali i vlasnici kompanije Mona.

Hotel je izgrađen po najsavremenijim standardima, raspolaže sa 170 soba i apartmana, a ima i veliki kongresni centar.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Foto ilustracija

Osim kongresno-izložbenog prostora, površine od oko 2.000 kvadratnih metara, u okviru hotela su i kafeterija, restoran, gastro bar, velnes i fitnes centar i podzemna garaža na dva nivoa.

Mona Plaza ima i dve banket sale za korporativne proslave površine 350 i 420 kvadratnih metara.

Kompanija Mona proizvodi žensku i mušku odeću od kože i tekstila, kao i širok asortiman kožnih aksesoara, a ulaganje u turizam započela je 2011. godine.

Tada je osnovana Mona Hotel Management u čijem su vlasništvu hoteli Mona Zlatibor na Zlatiboru, hotel Javor u Kušićima i hotel Argo u Beogradu.

Vučić je najavio da će akcenat u narednom periodu biti na investicijama u zdravstvu, zatim komunalnoj infrastrkturi, kao i daljem dovođenju investitora u Srbiju. Za sutra je planirano otvaranje rekonstruisane škole u Gornjem Milanovcu.

Vučić je najavio je da će početkom marta, nekoliko dana po povratku iz Vašingtona, prisustvovati i početku radova za švajcarsku fabriku Beri Kalebo u Novom Sadu.

- Sve to govori koliko smo veliki ekonomski napredak napravili i koliko smo krupnih ekonomskih koraka uradili i verujem da možemo još mnogo brže i više - poručio je Vučić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (32)

Loading
Mima

27.02.2020 11:45

Tek nam sledi veliki ekonomski napredak.

ana

27.02.2020 11:48

Prave se jako dobri ekonomski koraci u gradovima sirom Srbije.

Maja

27.02.2020 11:53

Prelep hotel, prošla sam pored njega i sigurno ću svratiti da probam.

Hana

27.02.2020 11:54

Otvaranjem novih hotela dovodimo do jos veceg razvoja turizma u nasoj zemlji.