Vučić primio Frejzera: Glavna tema bezbednost u regionu

Autor:

Vesti

27.02.2020

09:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa zamenikom načelnika Štaba odbrane Oružanih snaga Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske admiralom Timotijem Frejzerom o razvoju bilateralne saradnje u oblasti odbrane i bezbednosti, kao i o situaciji u regionu.

RepublikaFoto: instagram.com/buducnostsrbijeav
Aleksandar Vučić primio Timotija Frejzera

- Srbija će uvek da bude čvrst oslonac za miran i stabilan Balkan - rekao je Vučić, saopštila je pres služba predsednika.

Predsednik Vučić je rekao da se nada da će srpsko-britanski odnosi dostići nivo istinskog partnerstva i da bi razmena poseta na visokom nivou doprinela snažnijim i bogatijim vezama dveju zemalja u svim oblastima.


On je izrazio zadovoljstvo što će tokom posete admirala Frejzera biti potpisan plan bilateralne vojne saradnje, koji sadrži 33 zajedničke aktivnosti.



Dvojica sagovornika su istakli da su strateški ciljevi saradnje u oblasti odbrane u narednom periodu jačanje vojnoobrazovne, vojnomedicinske i vojno-vojne saradnje.

Admiral Frejzer je rekao da je britanska strana spremna da ponudi pomoć u obrazovanju, usavršavanju i treningu pripadnika Vojske Srbije. Predloženo je održavanje zajedničkih vojnih vežbi Vojske Srbije i Oružanih snaga Ujedinjenog Kraljevstva.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (37)

Loading
Mrmot

27.02.2020 10:08

Jedino nam jaka vojno i politički neutralna Srbija garantuje mir na balkanu.

MIca

27.02.2020 10:09

Mir, stabilnost i bezbednost su reči koje treba stalno ponavljati i insistirati na njima.

Maja

27.02.2020 10:13

Još jedan važan sastanak. srbija brine o bezbednosti svojih građana. Vojsku smo modernizovali,uložili u opremu i kadar. Nemamo čega da se plašimo

Goran

27.02.2020 10:15

Srbija se puno zalaže i bori za mir i stabilnost u regionu, što su i prepoznale velike sile Evrope i to snažno podržavaju