NATAŠA VUČKOVIĆ: Bilo bi dobro da DS izađe na izbore

Autor: Tanjug

Vesti

25.02.2020

22:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Narodna poslanica DS Nataša Vučković izjavila je večeras da će ta stranka uskoro na Glavnom odboru još jednom razmotriti odluku o bojkotu izbora i smatra da bi odluka o izlasku na parlamentarne izbore bila dobra za DS, pod uslovom da se formira jedna evropska, demokratska lista srodnih partija.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Nataša Vučković

Vučković je u emisiji "Upitnik" na RTS rekla da misli da treba preispitati ostanak Demokratske stranke u Savezu za Srbiju (SzS), u kojem, kako je navela, postoje brojne stranke sa kojima DS nema dodirnih tačaka.

- DS ima priliku da u narednih nedelju-dve kada se očekuje Glavni odbor, donese odluku o tome na koji način će učestvovati na predstojec izborima. DS sada ima priliku da proceni da li je bila dobra odluka iz septembra o bojkotu izbora i, po mom mišljenju, ispravi tu odluku tako što će odlučiti slično kao Zajedno za Srbiju Nebojše Zelenovića da izađe na lokalne izbore - rekla je Vučković.


Ona je navela i da DS planira ujedinjenje sa strankom Zajedno za Srbiju Zelenovića.

Vučkovićeva ističe da bi lično predložila i da očekuje da će stranka doneti drugačiju odluku o izlasku na parlamentarne izbore, navodeći da bi tu odluko trebalo usloviti time da postoji jedna evropska demokratska lista srodnih partija, za razliku od, kako je rekla, drugih partija okupljenih u SzS koje imaju desne i nacionalističke elemente.

- Mislim da sada imamo drugačije okolnosti i da će GO DS razmatrati te drugačije okolnosti i ja se nadam da će doneti neke drugačije odluke - kazala je Vučković.
RepublikaFoto: Republika
Zoran Lutovac


Na pitanje da li bi to značilo i izlazak DS iz SzS, Vučković je rekla da bi "možda i to značilo".

- Ja mislim da DS treba da razmotri svoje učešće u radu i delovanju te koalicije, s obzirom na brojne nesporazume i nesaglasnosti sa nekim članicama te koalicije, sa kojima mi programski nemamo nikakve zajedničke dodire - rekla je Vučković.

Ona kaže da ima utisak da postoje stranke demokratske i evropske orijentacije, koje bi sa DS mogle da čine jedan veoma snažan opozicioni blok koji bi građanima zaista pružio šansu da izraze svoje neslaganje sa vladajućom većinom.

- Mi smo nešto krenuli u tom pravcu ujedinjavanja srodnih demokratskih partija - dodala je Vučkovićeva.

Poslanica DS je rekla da Opštinski odbor DS u Paraćinu i gradonačelnik Saša Paunović imaju puno razloga za učešće na lokalnim izborima, ali da priliku da biraju svoju vlast treba da dobiju i građani drugih opština u Srbiji.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading