Tači otkrio da će Kosovo biti uspešno kad na vrbi rodi grožđe!

Autor: kosovo-online.com, Republika

Vesti

25.02.2020

10:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samozvani predsednik terorističke tvorevine na jugu Srbije Hašim Tači je, izgleda, najzad shvatio da od američko-nemačkog samostalnog Kosova nema ništa!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hašim Tači

Tači je, kako navode iz njegovog "kabineta", bio na sastanku sa stručnjacima Bruking instituta u Sjedinjenim Američkim Državama sa kojima je razgovarao o evroatlantskoj perspektivi Kosova, istakavši da je uloga SAD i dalje nezamenjiva u naporima za postizanje održivog mira na Zapadnom Balkanu i dodao je da je Kosovo slobodno i nezavisno, ali da će se "priča o uspehu Kosova zaključiti kada se integriše u NATO i EU".

Da zanemarimo to da veći deo sveta - u smislu više od polovina članica Ujedinjenih nacija u kojima živi četiri petine svetskog stanovništva (!) - ne priznaje samostalno Kosovo, osvrnimo se na mogućnost njegove "uspešne kosovske priče".

Naime, ako se uzme u obzir da Srbija stremi ka EU, sasvim je jasno da je Tači u pravu kad kaže da će se Kosovo integrisati u Uniju - čim prime Srbiju, primaju i njen južni deo... i sve njene delove, ne ide drugačije. Samo je problem što Kosovo tada ne ulazi samostalno u EU, već, je li, kao deo Srbije...

S druge strane, kako Srbija odoleva pritiscima zločinačke organizacije NATO da je uvuče u svoje redove i vrlo čvrsto brani stav o vojnoj neutralnosti, uz izričito isticanje da od članstva u Alijansi nema ništa - to znači da ni njen južni deo ne može da se integriše u NATO...

Kako god da Tači okrene, sva je prilika da će Kosovo, kako ga on zamišlja, biti uspešno kad na vrbi rodi grožđe. Ali, kao deo Srbije, koja krupnim koracima grabi ka Evropi, koja smanjuje stopu nezaposlenosti, gradi nove auto-puteve, renovira škole i bolnice - to je već uspešna priča.

A što se samog sastanka s početka teksta tiče, Tači je takođe skrenuo pažnju na to da "EU kasni sa Kosovom i čitavim regionom Zapadnog Balkana" i da to šteti poverenju u institucije EU i smanjuje snagu EU da utiče na region.

- Konačni mirovni sporazum između Kosova i Srbije je ključ za mir, stabilnost i ekonomski razvoj, kao i za evroatlantsku perspektivu Kosova i celog regiona - kazao je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading