(FOTO) Vučić sa direktorom SZO za Evropu Hansom Klugeom - razgovarali o pomoći Srbiji u kreiranju sistema za čistiji vazduh!

Autor: Republika

Vesti

25.02.2020

09:12 >> 10:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa direktorom Svetske zdravstvene organizacije za Evropu Hansom Klugeom, kome je posebno zahvalio na poseti Beogradu i zamolio da pomogne Srbiji u kreiranju sistema za čistiji vazduh i okolinu, navodi se u saopštenju Predsedništva.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aleksandar Vučić

Kako navode u saopštenju Predsedništva, Republika Srbija je spremna da uloži veliki novac da bi svojim građanima obezbedila čist vazduh. 

Predsednik Vučić je zamolio direktora Svetske zdravstvene organizacije za Evropu za dodatnu podršku i pomoć Srbiji po pitanju borbe protiv koronavirusa.

Dvojica sagovornika su se saglasili da je od virusa opasnije širenje panike i lažnih vesti, kako u našoj zemlji, tako i na celom kontinentu, dodaje se u saopštenju.

Predsednik Vučić je objavio na svom Instagram nalogu "buducnostsrbijeav" fotografije sa sastanka.

 

Kluge je za "Politiku" ocenio da je Srbija dobro pripremljena za eventualnu pojavu kovid-19.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (86)

Loading
Mrmot

25.02.2020 09:38

Srbija ima odličnu saradnju sa SZO,uvek ispunjavamo njihove preporuke.

Maja

25.02.2020 09:48

Sastanak od velike vaznosti.

Marija

25.02.2020 09:58

Srbija je i ranije imala situacije sa opasnim virusima i spremno je dočekala te situacije, pa tako će i sa ovim.

bojana

25.02.2020 10:01

Moramo biti spremni na eventualnu zarazu korona virusom, da nam bue spremno gradjanstvo, da pripremimo karantine za eventualno zarazene, da imamo dovoljan broj maski za lice....