NAJNOVIJA VEST! Dvoje državljana Srbije ZARAŽENO KORONAVIRUSOM!

Autor: Republika

Vesti

25.02.2020

08:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dvoje državljana Srbije, članovi posade kruzera "Dajmond princes" zaraženi su koronavirusom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dajmond princes

- Iz Ministarstva spoljnih poslova Japana su nas danas obavestili da je dvoje od preostalih jedanaest državljana Srbije, članova posade na brodu "Dajmond Princes" testirano pozitivno na koronavirus, to su S.O. (29) i M.T. (30). MSP radi na tome da dobije informaciju kada će biti iskrcani i u koju bolnicu će biti smešteni - navodi se u saopštenju ministra spoljnih poslova Ivice Dačića.

Kako se navodi, Ambasada Srbije u Japanu je u stalnom kontaktu sa njima, svi naši državljani na ovom brodu imaju brojeve telefona naše ambasade u Japanu, kao i broj mobilnog telefona koje mogu da pozovu 24 časa, a ukazano im je i to da ukoliko budu smešteni u bolnicu potrebno je da traže da kontaktiraju ambasadu.

- Poslednja grupa putnika, koji su testirani pozitivno na virus, smeštena je u novootvorenu bolnicu oko 300 kilometara udaljenu od Tokija, u blizini Nagoje, gde postoji internet veza, tako da postoji mogućnost da i dvoje naših državljana bude smešteno u tu bolnicu, ukoliko bude bilo kapaciteta - navodi se u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading