DEDA MIĆUN NE SME IZ PARLAMENTA ZBOG NIČIĆA

Autor:

Vesti

05.10.2017

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Drama u Demokratskoj stranci. Ukoliko Dragoljub Mićunović, koji ima 87 godina, ode u političku penziju i napusti mesto poslanika, DS će ostati bez jednog mesta u parlamentu.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
"Osuđen" na poslaničko mesto: Dragoljub Mićunović

Razlog je bizaran: po zakonu, Mićunovića bi morao da nasledi onaj ko je prvi među neizabranima na izbornoj listi koju su demokrate podnele pred glasanje prošle godine, a to je ni manje ni više nego Boško Ničić. Problem je, pogađate, što je Ničić, koji je trenutno na čelu opštine Zaječar, u međuvremenu ušao u koaliciju sa SNS. Tako bi DS praktično pojačala poslanički klub naprednjaka u Skupštini Srbije.

Ovo je, kažu naši izvori u DS, više nego dovoljan razlog da kolege iz DS ne daju deda Mićunu da ode u penziju. Doduše, tvrde, ni on sam se baš ne otima...

Srpski telegraf juče je kontaktirao sa Boškom Ničićem, koji je na listi Demokratske stranke bio ispred svog Pokreta za krajinu.

- Ako bi kojim slučajem došlo do toga da upadnem kao sledeći na listi, vratio bih im mandat istog trenutka. Ne bih ušao u parlament na račun opcije koju više ne podržavam. Iako je tako po zakonu, glupo bi bilo da to mesto pripadne meni - kaže za naš list Ničić.

Analitičar Dejan Vuk Stanković smatra da bi ovakav scenario bio krajnje politički nekorektan.

- Ukoliko bi se zaista tako nešto desilo, mislim da bi taj mandat trebalo da pripadne DS jer su ga oni osvojili. Kao što je Ničić imao slobodu da menja stranu, tako bi i demokrate trebalo da imaju slobodu da menjaju raspored i imena na listi onih koje su predložili za poslanike - kaže Dejan Vuk Stanković.

Bilo kako bilo, Mićunović je do daljeg poslanik. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Kojadinka

05.10.2017 18:10

Ostajem na braniku demokratije do zadnje poslanicke privilegije...