HTEO BI DA VODI SRBIJU, A NI PRAVOPIS NIJE NAUČIO: Funkcioner Jeremićeve Narodne stranke se grdno obrukao

Autor:

Vesti

21.02.2020

22:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hteo bi da vodi Srbiju, a nije ni pravopis naučio. Potpredsednik Narodne stranke Vuka Jeremića i njegova desna ruka Nikola Jovanović propisno se obrukao pokušavajući da napadne zamenika gradonačelnika Gorana Vesića. Umesto toga, Jovanović je uspeo samo da napravi da postane predmet sprdnje na društvenim mrežama.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Nikola Jovanović

On je, naime, na svom Tviter nalogu, oštro kritikujući zamenika gradonačelnika Beograda, upotrebio reč koja ne postoji u srpskom jeziku.

- U svakoj predizbornoj kampanji Goran Vesić obećava INDENTIČNE stvari - napisao je Jovanović.

Ni po jada, možda niko ne bi ni primetio, ali je pomenutu reč napisao velikim slovima, ne znajući da se kaže identično, a ne indentično. Što bi se reklo, jedno slovo, velika razlika.

Mada, kad bi njegova stranka, inače članica Đilasovog SZS, došla na vlast, možda bi Jovanović nekako, preko veze, mogao da sredi da se promeni pravopis. Pa da ispadne da je ipak bio u pravu...

Na pitanja koja smo mu poslali, zajedno s printskrinom njegovog tvita, Jovanović nije odgovorio.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading