Američki ambasador u Prištini: Odmah i bez uslovaljavanja da se ukinu takse!

Autor: novosti.rs

Vesti

20.02.2020

10:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Priština treba odmah, bez ikakvih uslovljavanja, da ukine takse, poručio je ambasador SAD u Prištini, Filip Kosnet, prenela je prištinska Koha.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Filip Kosnet

- Mislim da bi naredni korak u ovom procesu trebalo da bude sledeće: Kosovo odmah ukida takse, bez ikakvih preduslova i uvereni smo da će, ako se to dogodi, vlada u Beogradu preduzeti i pozitivne korake u za nastavak dijalog. Mislim da je uklanjanje taksi veoma važno - rekao je američki diplomata juče u Kosovskoj Mitrovici.

Istakao je da SAD snažno podržavaju proces dijaloga Beograda i Prištine, uz posredovanje Evropske unije, koji treba da dovede do sveobuhvatnog sporazuma Beograda i Prištine.

Istakao je da veruje da premijer privremenih prištinskih institucija, Aljbin Kurti, ozbiljno shvata svoju odgovornost prema svim građanima Kosova.

- Tri stvari su važne za SAD kada je u pitanju Kosovo - mir, pravda i prosperitet - rekao je i dodao da su te tri stvari međusobno povezane.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading