Rat je samo alternativa, mi ga ne bismo preživeli!

Autor: b92.rs, republika.rs

Vesti

19.02.2020

13:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija ne bi preživela neki novi rat, zbog čega se mora zalagati za razgovor, kada je u pitanju rešenje kosovskog pitanja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aleksandar Vučić

Upitan da prokomentariše izjavu specijalnog izaslanika američkog predsednika Donalda Trampa, Ričarda Grenela, o tome da je lažna vest da postoji plan SAD za brzo rešenje pitanja Kosova i Metohije, Vučić je rekao da je uvek govorio da pre svega treba sami da razgovaramo.

Vučić je postavio pitanje novinarima: "Da li možete da zamislite našu situaciju da ne razgovaramo, kako bi nam opstao narod na Kosovu, ima li alternative?".

- Samo je rat alternativa, a mi ga nećemo - naveo je Vučić. On je dodao da Srbiji sukobi nisu potrebni već decenije mira.

Dušmani bi da nas rasparčaju

- Kad god ima velikih zapadnih sila, koje se umešaju, svi će da traže pola Srbije. Naše je da se tome odupiremo - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Nama su potrebne decenije mira jer bi jedino tako imali svud po Srbiji nove klinike. Mi to ne bismo organski preživeli. Posle Balkanskih ratova, Prvog i Drugog svetskog rata, ratova devedesetih... mi to ne bi preživeli. Potrebna nam je pametna politika - izjavio je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (24)

Loading
Marija

19.02.2020 13:38

Srbija nikad nije niti zeli rat ali nikad nece dozvoliti da bude ponizavana i pokorena.

Odgovori 12 1
Mrmot

19.02.2020 13:40

Rat nam ne bi ništa dobro doneo. Moramo naći način da sačuvamo mir.

Odgovori 12 1
Branko

19.02.2020 13:56

Rat ne volimo, ali braniti se moramo.

Odgovori 11 0
BozaB

19.02.2020 14:08

Politika mira ono je na cemu treba da insistiramo.

Odgovori 11 1