Metju Palmer nije isključio mogućnost razmene teritorija Srbije i Kosova

Autor: Republika

Vesti

18.02.2020

22:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Specijalni izaslanik američkog državnog sekretara za Zapadni Balkan Metju Palmer nije isključio mogućnost razmene teritorija izmedju Srbije i Kosova, u intervjuu za portal "EU obzerver" koji je danas objavljen.

RepublikaFoto: ST/D. KUJUNDŽIĆ
Metju Palmer

- Na stranama je da odrede parametre dijaloga - rekao je Palmer juče za briselski portal, upitan o planu razmene teritorija.

- Ono što mi podržavamo je da strane nađu način da se vrate za pregovarački sto, da stave na pregovarački sto sva važna pitanja i da pronadju put ka normalizaciji odnosa, idealno bi bilo uz uzajamno priznanje. Voleli bismo da vidimo uzajamno priznanje Srbije i Kosova kao ishod tog procesa - rekao je Palmer.

On nije želeo da odgovori na dodatna pitanja o tome da li je pozicija SAD suprotna nemačkom stavu da bi dogovor Beograda i Prištine o razmeni teritorija mogao da destabilizuje region.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Majstor

18.02.2020 23:56

Ma kakva razmena. Razmena naše teritorije za našu teritoriju.