Šiptarija bolest najmilija: Osvanuli uvredljivi grafiti protiv Srba

Autor: kossovo.onlin, republika.rs

Vesti

18.02.2020

10:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na pomoćnom objektu škole "Miladin Mitić" u Preocu, nedaleko od Gračanice, jutros su uočeni grafiti “Kosovo je Albanija” i “Slava pobednicima”, ispisani na albanskom jeziku, saznaje Kosovo Onlajn.

RepublikaFoto: youtube.com/Kosovo Online
Oskrnavljeni zidovi škole

Poruka na zgradi srpske osnovne škole "Miladin Mitić" u Preocu u kojoj pored osnovaca nastavu pohađaju i učenici srednje Mašinske škole osvanula je samo dan nakon obeležavanja kosovske nezavisnosti.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović je u telefonskoj izjavi za Kosovo Onlajn rekao da je na putu za Preoce gde planira da  obiđe školu i sastane se sa liderima sela i meštanima u cilju smirivanja situacije.

RepublikaFoto: youtube.com/Kosovo Online
Oskrnavljeni zidovi škole

- Razgovaraću sa meštanima, a političari treba da budu veoma pažljivi kakve poruke šalju. Juče su poslate veoma oštre poruke iz Prištine što sigurno utiče na raspoloženje kod albanskog naroda. Srbe i onako stavljaju na marginu interesovanja, kao da ne postoje. Mi smo dežurni krivci za sve, jednostavno albanski političari su ti koji treba da smiruju situaciju i da šalju poruke mira i pomirenja, a sam čin unošenja zastave OVK u Parlament na neki način je stavio na stranu multietničko Kosovo i sve ostale narode koji žive na KiM, a favorizuje samo jedan - rekao je Popović.

On je takođe naveo da će insistirati da se počinioci ovog incidenta pronađu i kazne, a ne kao što je to bilo sa prethodnim slučajevima. - Ovo je za svaku osudu i zaslužuje sankcije - naglasio je Popović. 

RepublikaFoto: youtube.com/Kosovo Online
Oskrnavljen pomoćni objekat škole

- Na našim školama ponovo ispisuju grafite, i to posle Ugljara, Suvog Dola, Lipljana, Babinog Mosta, ponavljaju iste stvari, a počinioci do danas se ne znaju - rekao je Popović.

On je dodao da nekažnjavanje ovakvih dela ohrabruje druge da mogu da rade ovakve stvari, što sigurno ima za cilj zastrašivanje Srba.

Osnovna škola u Preocu radi kao istureno odeljenje škole "Miladin Mitić" iz Lapljeg Sela. Ovo je nekada bilo čisto srpsko selo, ali je prodajom srpskih imanja u međuvremenu postalo multietničko, mada Srbi i dalje čine većinu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading