Brnabić: Srbija će donirati Albaniji 2 miliona evra za saniranje posledica zemljotresa!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

17.02.2020

16:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija će donirati Albaniji dva miliona evra pomoći za saniranje posledica prošlogodišnjeg zemljotresa, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić i istakla da je to i poruka za zajedničku budućnosti i drugačije odnose.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Ana Brnabić

Brnabić je novinarima u Briselu, gde je organizovana Međunarodna donatorska konferencija "Zajedno za Albaniju", kazala da Srbija želi da pokaže solidarnost i podršku albanskom narodu.

- Mnogo smo radili na stabilizaciji u regionu i boljem povezivanju. Drago mi je što je Albanija pristala i na ''mini šengen'' inicijativu. Ovo je još jedan način da pokažemo da smo tu za sve naše partnere, za sve građane iz regiona i onda kada je teško i kada je nevolja - rekla je Brnabić.


Pored toga što je predstavljala Srbiju na donatorskoj konferenciji, premijerka se sastala sa šeficom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen, predsednikom Evropskog parlamenta Davidom Sasolijem, a imala je i radni ručak sa komesarom za proširenje Oliverom Varheijem.

Brnabić je ocenila da su ti razgovori bili jako dobri i istakla da su svi pohvalili napredak Srbije.

- Sa predsednikom Evropskog parlamenta smo se dogovarali da odmah nakon izbora poseti Srbiju i novi saziv parlamenta, što je dosta dobro za našu dalju evropsku perspektivu. Sa predsednikom EK je bio jako konkretan razgovor oko napretka Srbije i posvećenosti nove Evropske komisije agendi proširenja - rekla je Brnabić.


Predsednica Vlade Srbije kaže da je zahvalila šefici Evropske komisije koja je, navodi, otvoreno pričala o tome koliko je Zapadni Balkan važan za EU i koliko je važna agenda proširenja.

Kako ističe, nova EK će nastaviti da insistira na tome da bez Zapadnog Balkana Evropska unija nije kompletna.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
Vojo

17.02.2020 16:42

Treba donirati pomoć u obliku gradjevinskog materijala. A ne da im damo novac pa oni da traže gde će kupiti gradjevinski materijal. Jer tamo neće biti dovoljno gradjevinskog materijala za kupiti.

Odgovori 20 1
Petar986

17.02.2020 17:30

Svakako treba pomoci koliko god Srbija moze.

Odgovori 16 4
Mario

17.02.2020 17:41

Lepo lepo...

Odgovori 15 3
Mario

17.02.2020 17:41

Da li bi oni tako uradili za nas???????

Odgovori 14 3