Orlić: Izmišljena nezavisnost Kosova je antisrpski projekat utemeljen na zločinu!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

17.02.2020

14:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vladimir Orlić, član predsedništva SNS podsetio na 12 godina od nasilnog, protivpravnog i jednostranog proglašenja izmišljene nezavisnosti tzv. Kosova uz ocenu da je taj antisrpski projekat utemeljen na zločinu i sazidan na nepravdi, te da nas opominje i danas na sve opasnosti koje Srbiji prete ukoliko dozvoli da ponovo bude slaba kao te 2008. godine.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Vladimir Orlić

U današnjem je saopštenju koje je informativna služba SNS dostavila medijima Orlić naveo da su nam svetski moćnici pokazali tada da politička nestabilnost u Srbiji ima visoku cenu, te "da vlast kukavica zabrinutih samo za sopstvenu korist i karijeru predstavlja najveću moguću opasnost po državne i nacionalne interese".

- Bivši režim, rastrzan u besomučnoj međusobnoj borbi za vlast između Tadića i Koštunice, zaokupljen Đilasovim privatnim biznis interesima, osakaćen Jeremićevim neznanjem i karijerizmom, teško ograničen nesposobnošću, nezainteresovan za narod i potpuno ogrezao u korupciju, reagovao je na cepanje države sramnim pogodbama za svoj interes i - zabijanjem glave u pesak. A cenu je platila cela Srbija - naveo je Orlić.

Podseća da umesto vlasti ispaštao narod, a najviše oni koji žive na Kosovu i Metohiji.Iz tih izazova naučili smo, naveo je Orlić, da pravde za nas ima samo onoliko koliko smo u stanju da se sami za nju izborimo, da će nas svi drugi poštovati tek ukoliko pokažemo da poštujemo sami sebe.

- I da sve vedete bivšeg režima cenimo po tome kako su se ponašali tada, da im taj sebičluk i kukavičluk nikada ne zaboravimo - poručio je Orlić.

Zaključuje da je antisrpski projekat lažne države bio neuspešan, jer mu se današnja Srbija suprotstavila sa značajnim uspehom.

- Srbija koju predvodi Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka potpuno drugačija od one iz 2008. godine, pokazala je da ume da zaštiti svoje interese, pokaže da ima kičmu i izbori se za svoj narod. Ta država sprovodi politiku kojom je tzv. Kosovo sprečeno u nameri da postane član brojnih međunarodnih organizacija, politiku kojom je do sada povučeno 18 priznanja tzv. Kosova, državni interes zaštićen je u UN, a srpskom narodu na KiM obezbeđena podrška kao nikada ranije - naveo je Orlić, te poručio da je reč o politici narodnog jedinstva i sloge, kojom je konačno obezbeđeno da se glas Srbije poštuje i da svima u svetu postane jasno da bez Srbije niko više ne može da odlučuje o Kosovu i Metohiji.

Konačno, kaže Orlić, to je politika dijaloga i borbe za kompromis, racionalna i mudra, ona koja pažljivo gradi ekonomske interese, strpljivo jača svoje pozicije i čuva mir i sebi, i drugima.

- To je politika pobeda, umesto poraza. Politika samopoštovanja i borbe za rezultat, koju je ustanovio lično Aleksandar Vučić, i kojoj podršku daje apsolutna većina naroda u Srbiji danas. I potpuno je jasno zašto je ta podrška najubedljivija upravo - na Kosovu i Metohiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (14)

Loading
mila

17.02.2020 14:23

Srbija je sada jaka i stabilna zemlja koja ne da na sebe.

Mrmot

17.02.2020 14:43

Srbija nikad neće priznati nezavisnost te lažne države. Borba se nastavlja a zločinci moraju odgovarati.

Rile

17.02.2020 14:59

Kosovo je veštačka tvorevina projektovana da bi se zataškali zločini nad Srbima.

Miki

17.02.2020 15:22

Kosovo je oteto Srbiji ali Srbija ce kad tad ponovo povratiti KiM pod svoj suverenitet.