Vulin: Šutanovac uvek koristi priliku da napadne Srbiju kad god dolazi Šojgu!

Autor: Tanjug, republika.rs

Vesti

16.02.2020

11:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin ocenio je danas da bivši ministar odbrane i predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Šutanovac uvek iskoristi priliku da napadne Srbiju, kada u posetu treba da stigne ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

RepublikaFoto: Tanjug/D. BANDA
Aleksandar Vulin

- Kad god se sretnem s ruskim ministrom odbrane Sergejom Šojguom neko pritisne dugme i Šutanovac napadne Srbiju. Dok je DS bio na vlasti i upravljao Ministarstvom odbrane, uništeno je oko 600 borbenih vozila i artiljerijskih oruđa i više od 9.000 strela 2m i nije kupljen ni jedan tenk, avion, helikopter - naveo je Vulin odgovarajući na autorski tekst Dragana Šutanovca u Nedeljniku u kome kritikuje saradnju Srbije i Rusije.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, Vulin je naveo da Srbija danas ima 14 najsavremenijih novih helikoptera, stižu novi tenkovi, 14 ''migova 29''... plate u vojsci su veće, uniformi više, a hrane, municije i goriva ima mnogo više nego kada je Šutanovac upravljao vojskom po naređenju NATO oficira".

Šutanovac je uništio vojsku

Foto: Tanjug
Dragan Šutanovac

Ministar je naveo i da za vreme vlasti Šutanovca "avioni nisu imali ni gume, niti je svaki pilot imao letački kombinezon... a danas piloti imaju najbolje kombinezone, 142.000 dinara prosečnu platu, mnogo više časova naleta, dovoljno municije i goriva da čuvaju nebo, a i PVO stiže".

- Vojska se pod Šutanovcem smanjila... oficiri poput generala  Vladimiara Lazarevića su hapšeni a uspomena na odbranu od NATO bila je zabranjena. Zato su ukinute 72. i 63. padobranska, da ne podsećaju na herojsku odbranu naroda i vojske - istakao je Vulin.

- Šutanovac je mudrim vođstvom uspeo da DS izbaci iz parlamenta u Beogradu, da je sroza i posvađa. Ko god da je Šutanovca savetovao kako to da postigne i nagradio ga za takav uspeh zaslužuje zahvalnost Srbije, i ja zato neću nastaviti s podsećanjem. Molim Šutanovca da nastavi s propagandom za članstvo u NATO i da se obavezno vrati na čelo DS, samo on obe ideje može zauvek da sahrani - zaključio je Vulin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading