(VIDEO) Završen sastanak sa Srbima iz regiona! Vučić: Neću da dozvolim da Srbiju okrive za situaciju u Crnoj Gori!

Autor: Republika

Vesti

15.02.2020

10:43 >> 12:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Predsedništvu Srbije je održan sastanak predsednika Aleksandra Vučića sa predstavnicima Srba iz regiona.

RepublikaFoto: Republika
Aleksandar Vučić

13:00 - Kako sam ja mogao da znam da se taj zakon sprema u Crnoj Gori. Neću dozvoliti da Srbiju okrive za dešavanja u Crnoj  Gori - rekao je Vučić.

12:53 - Svima želim da čestitam veliki državni i crkveni praznik - Sretenje Gospodnje. Ovo je važan dan za našu zemlju i mi smo se baš danas okupili. Srbija se nalazi pred velikim političkim iskušenjima i to u trenutku kda naša zemlja napreduje najbrže u regionu, samo mađarska akonomija može da se meri sa srpskom. Uz prihvatanje poruke patrijarha Irineja o jedinstvu, miru i solidarnosti, mi smo uvek pomagali našem narodu i na ovim načelima insistiramo više nego bilo koja vlast. Srbiji je mir potreban i treba nam vreme da osnažimo Srbiju. Moramo da vodimo računa o tome kako postupamo, nisam ni kukavica ni plašljivac samo je moja molba da svi shvate da je veličina Srbije u tome koliko mže da sačuva mir, koliko ekonomija može da bude uspešnija i koliko se dece rodi. Moja je molba zbog situacijie u Republici Srpskoj da i Dodik i Cvijanović imaju strpljenja. Predsednik Dodik nam je rekao da se iza toga krije i ideja da se Srpskoj uzmu i šume i još svašta nešto - rekao je predsednik Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/D. VOJINOVIĆ
Milorad Dodik

12:49 - Mi pozdravljamo ovaj sastanak. Veoma mi je drago da smo imali prilike da obavimo ove razgovore i da razmenimo mišljenja - rekao je Milorad Dodik.

12:48 - Mi smo srećni što je snaga srpske solidarnosti pokazala svoje lice nakon dešvanja u Crnoj Gori. Ja sam se danas zahvalio svima koji su u ovim teškim vremenima stali zajedno sa nama rame uz rame. Što bi rekao Njegoš, svoj svojega nikada puštati neće - rekao je Andrija Mandić.

RepublikaFoto: Tanjug/Sava Radovanović
Patrijarh Irinej

12:46 - Mi nismo veliki narod i možemo da opstanemo samo ako smo jedinstveni u dobru. Mi smo na velikim iskušeinjama, ali pamet će nam pomoći da rešimo probleme, taržimo puteve i načine da rešimo sve probleme, uz božiju pomoć - rekao je Irinej i dodao: 

- Svim građanima želim srećan veliki praznik, Sretenje. 

Vučić, ali i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ministar privrede Srbije Goran Knežević, kao i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarali su sa predstavnicima srpskih organizacija iz Crne Gore.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sa predstavnicima srpskih organizacija iz Crne Gore.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Feb 15, 2020 at 2:04am PST

 

Kako je ranije najavljeno, sastanku prisustvuju i patrijarh Irinej, srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik i predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović, navodi se saopštenju pres službe Predsednika Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (30)

Loading
Ivan

15.02.2020 11:13

Nadam se novoj energiji srpskog naroda nakon ovog sastanka.

Marija

15.02.2020 11:33

Srbija i Repulika Srpska su uvek bili slozni.

Lala

15.02.2020 11:34

Nadamo se da ce sve proteci kako treba.

Saša

15.02.2020 11:36

Srbi se u čitavom regionu susreću sa velikim brojem problema. Nadam se da će naši lideri naći način da se ti problemi prevaziđu.