DA NE VERUJETE U KOM FILMU NEKI ŽIVE! Vučić očitao lekciju Kurtiju, pa poručio: Borio sam se za interes Srbije i štitio srpski narod!

Autor: rts.rs, Republika

Vesti

14.02.2020

18:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je nakon okruglog stola o Zapadnom Balkanu, na kojem je učestvovao i Aljbin Kurti, rekao da je bilo žestoko, ali da je branio srpski narod. Kurti za njega, kaže, više nije nepoznanica.

RepublikaFoto: Tanjug/Dragan Kujundžić
Aleksandar Vučić

U Minhenu je tokom popodneva iza zatvorenih vrata održan okrugli sto o Zapadnom Balkanu, kojem je prisustvovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kao i predsednik kosovske vlade Aljbin Kurti.

Pošto je skup održan po Četnam haus pravilima, učesnici ne mogu da iznose o čemu se govorilo, ali je predsendik Srbije Aleksandar Vučić za RTS rekao da je "bilo žestoko".

- Borio sam se za interes Srbije i štitio srpski narod, to je moj posao - poručio je Vučić i istakao da je pred ljudima iz celog sveta koji su bili prisutni, istinom odgovarao na potcenjivačke tvrdnje.

Iako je, kako kaže, dobro što je ovaj skup održan zbog načina na koji je mogao da predstavi Srbiju, on je pokazao i da će biti mnogo problema sa kojima će se susresti.

Navodi da neki iz Prištine pokazuju stepen neodgovornosti.

- Da ne verujete u kom filmu neki žive, morate da ih vratite u realnost, da im objasnite stvarnost - rekao je Vučić.

 

 

Istakao je da su na skupu bili i Sonja Liht, Jadranka Joksimović, Marko Đurić, Aleksandra Jerkov, kao i predstavnici civilnog sektora.

- Prostorija koja je velika bila je premala da primi zainteresovane - rekao je Vučić.

Kaže da je imao priliku da sagleda odnose između Tirane i Prištine, kao i kakva strategija je u pitanju, na osnovu čega će Srbija pripremiti svoju taktiku.

Rekao je da mu se čini da ih "apsolutno dobro poznaje", među kojima i Kurtija koji mu je dosad bio nepoznanica.

Poručio je da se neodgovornost koju je kod nekih video - ne isplati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Raša

14.02.2020 19:56

Ovakvu lekciju Kurti nije očekivao.Za početak da zna kako mira sa Vučićem.

Lane

14.02.2020 20:12

Tako je predsednice !

Kalaba

15.02.2020 13:13

Samo diplomatskim rečnikom, molim.

Odgovori 11 0