RUSI ODRŽALI REČ: Stigla i poslednja dva miga

Autor: Tanjug

Vesti

04.10.2017

15:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslednja dva od ukupno šest "migova“ dopremljena su iz Rusije na aerodrom na Batajnici, rečeno je u Ministarstvu odbrane.

RepublikaFoto: mod.gov.rs
Foto: Ilustracija

Prvi par aviona stigao je u ponedeljak, juče su stigla još dva i sa današnjim avionima kompletirana je isporuka svih šest aviona MiG-29.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče da ćemo imati ozbiljnu eskadrilu, ubedljivo najsnažniju u našem regionu, i dodao:

- Ponosan sam na to i uveren da će naši tehničari umeti da rade i naši vojnici da lete na tim moćnim mašinama - naveo je Vučić.

Prema njegovim rečima, i dalje ne postoji mašina bolja od aviona MiG-29.

- Da bi ljudi znali, postoje neke tehničke mogućnosti takozvane "pete generacije", ali ovo je četiri plus generacija, i mi smo problem rešili u narednih 20 godina - precizirao je Vučić.

On je najavio da ćemo i dalje da jačamo našu eskadrilu i da će Srbija imati još više aviona, ali, kaže, ne želi dalje da obećava, primetivši da je za kratko vreme u Srbiju stiglo mnogo više aviona nego u prethodnih 40 godina.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin najavio je, pre nekoliko dana, da će "migovi“ biti predstavljeni na aerodromu Batajnica 20. oktobra, na Dan oslobođenja Beograda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (55)

Loading
duca

04.10.2017 16:04

Svi migovi stigli u Srbiju.

Joka

04.10.2017 19:55

@duca - Hvala braci Rusima.

mimi

04.10.2017 16:07

Svako ulaganje u vojnu opremu je od velikog znacaja.

radovan

04.10.2017 16:20

Hvala našoj bratskoj Rusiji. Neka dobro čuvaju naše nebo.