Čomićeva o prekidu bojkota Skupštine: Nije stvar morala, nego parlamentarnog vaspitanja

Autor: Tanjug

Vesti

11.02.2020

23:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslanica Demokratske stranke (DS) Gordana Čomić, na čiji predlog je usvojen zakon prema kojem 40 odsto kandidata na izbornim listama moraju da budu žene, poručila je da nije pitanje etike, nego parlamentarnog vaspitanja da brani sopstveni zakon.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Gordana Čomić

U emisiji "Upitnik" RTS-a, ona je rekla da odluka o njenom isključenju iz DS-a zbog toga što je prekršila politiku bojkota parlamenta nije zvanično doneta i da će verovatno biti potrebno neko vreme da je organi stranke donesu.

Istakla je da je donela etičku odluku kada je morala da bira između predloga da bude više žena u parlamentu i politike bojkota, što su obe politike Demokratske stranke.


- Kako god se završilo, devojku iz Demokratske možete izbaciti, ali Demokratsku iz devojke ne možete nikad - rekla je Čomićeva.

Prema njenim rečima, zakon ne bi bio usvojen da nije bilo odluke predsednice parlamenta Maje Gojković da bude na dnevnom redu.

- Nije pitanje etike, nego parlamentarnog vaspitanja da branim sopstveni zakon - rekla je Gordana Čomić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading