NE ZNAJU ŠTA ĆE OD SEBE, A HTELI BI DA VODE DRŽAVU: Đilas dao zeleno svetlo za prekid bojkota?!

Autor: Tanjug

Vesti

11.02.2020

22:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lideri Stranke slobode i pravde (SSP) i Demokratske stranke (DS), članica Saveza za Srbiju (SzS), Dragan Ðilas i Zoran Lutovac saglasili su se da neki članovi tog opozicionog bloka odustanu od bojkota predstojećih izbora i izađu na lokalne izbore, pišu "Večernje novosti" u sutrašnjem izdanju.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Dragan Đilas

List podseća da je prema nezvaničnim informacijama gotovo izvesno da da će na lokalne izbore izaći lider Zajedno za Srbiju (Z zS), gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, i vođa demokrata u Paraćinu i predsednik te opštine Saša Paunović, a moguće i predsednik beogradske opštine Stari grad i funkcioner S SP Marko Bastać.

Kako se navodi, "zeleno svetlo" za ovo dali su Ðilas i Lutovac, što je, međutim, izazvalo negodovanje u drugim strankama SzS, pogotovo u Narodnoj stranci (NS) Vuka Jeremića.

Potpredsednika NS Sanda Rašković Ivić kaže za "Novosti" da, ako je bojkot politika SzS, onda onaj ko nije u tome dosledan, nema šta da traži u tom bloku.

 

 

S druge strane, "Blic" piše da je Zelenoviću Predsedništvo SzS juče postavilo ultimatum da u roku od dve nedelje odluči hoće li izaći na izbore, odnosno da će i on i njegova stranka Z zS, ako se odluče za izbore, biti izbačeni iz Saveza.

- Svi su ogorčeni na Zelenovića, do pre nedelju dana pričao je potpuno drugačiju priču. Pošto ne odustaje od namere da izađe na zbore u Šapcu, Jeremić je tražio da na dve nedelje pauzira u Savezu, a da nam nakon toga saopšti svoju odluku. Ako ostane pri tome da izađe na izbore, biće isključen iz SzS - kaže za list izvor iz vrha SzS.

Sagovornik "Blica" dodaje i da je "suludo" i glupost što Zelenović pominje i nekog Sandokana i ističe da mu nije jasno kako on misli da pobedi kada neće imati podršku nikoga iz SzS.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (26)

Loading
Milan

12.02.2020 08:29

Oni nemaju pojma šta hoće...neka rade šta hoće,ali nemaju podršku naroda.Smešni su.

Mrmot

12.02.2020 08:33

Cirkus. Sve je to i bilo planirano još od samog početka. Nikad nisu ni imali nameru da ispoštuju sporazum sa narodom.

jeca

12.02.2020 08:58

Nemaju oni veze s vezom.

tale

12.02.2020 09:04

ovi stvarno više ne znaju ni gde je levo