Erdogan čestitao Dan državnosti: Odnosi Srbije i Turske na najvišem nivou u istoriji

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

11.02.2020

12:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan čestitao je danas predsedniku Srbije Dan državnosti, ističući da su prijateljski odnosi i saradnja između Turske i Srbije, kao rezultat uzajamnih veza na svim nivoima, dostigli najviši stepen u svojoj istoriji.

RepublikaFoto: Tanjug/Predsedništvo Srbije
Prdsednici Srbije i Turske zadovoljni su rezultatima saradnje

- Veliko mi je zadovoljstvo što su prijateljski odnosi i saradnja između Turske i Srbije, kao rezultat uzajamnih veza na svim nivoima, dostigli najviši stepen u svojoj istoriji. Vaš trud i rukovodstvo je nesumnjivo u velikoj meri doprinelo tom uspehu - navedeno je u čestitki koju je predsedniku Vučiću uručio ambasador Turske Tandžu Bilgič, prenoseći mu pozdrave Erdogana.

Turski predsednik je istakao da mu je najiskrenija želja da se auto-put Sarajevo-Beograd, kao projekat regionalnog prijateljstva i prosperiteta, čije smo temelj postavili tokom moje posete Srbiji 7. i 8. oktobra prošle godine, završi u najkraćem mogućem roku.

- Želeo bih da izrazim zadovoljstvo što ću ove godine u okviru treće sednice Visokog saveta za saradnju imati priliku da Vas ugostim u svojoj zemlji i da Vam ovom prilikom poželim dobro zdravlje i sreću, kao i prosperitet i blagostanje prijateljskom narodu Srbije - navodi se, između ostalog, u čestitki predsednika Erdogana, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Predsednik Vučić je, zahvaljujući na pismu, rekao da ga raduje što je sa predsednikom Erdoganom uspostavio prisan odnos i blisku saradnju, zasnovane na međusobnom razumevanju i poverenju.

Vučić: Radujem se što sam sa Erdoganom uspostavio prisan odnos

On je naglasio da su dobri srpsko-turski odnosi važni i za mir i stabilnost regiona.

Ambasador Bilgič je ocenio da su srpsko-turski odnosi na najvišem nivou u istoriji, upravo zahvaljujući dvojici predsednika.

Predsednik Vučić i ambasador Bilgič su konstatovali da zajednički projekti i ekonomska saradnja dobro napreduju i izrazili očekivanje da će u budućnosti biti novih turskih investicija, kao i da će dve zemlje iskoristiti sve mogućnosti za saradnju.

Ambasador Bilgič je predsedniku Vučiću uručio i poziv za učešće na prvom Antalijskom diplomatskog forumu, posvećenom diplomatiji u digitalnom dobu, navedeno je u saopštenju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (66)

Loading
Mira

11.02.2020 12:28

Srbija i Turska imaju odlične odnose, a sve to zahvaljujući predsedniku Vučiću.

milijan

11.02.2020 12:30

Hvala za na cestitkama dragi prijatelju.

maxmix

11.02.2020 12:34

Dobri srpsko-turski odnosi su veoma bitni za odrzavanje mira i stabilnosti regiona!

Coka

11.02.2020 12:36

Predsednik saradjuje sa svima i ostvaruje dobre odnose.