(FOTO) Na Institut za onkologiju u Sremskoj Kamenici stigla dva nova moderna aparata za radioterapiju!

Autor: Republika

Vesti

11.02.2020

11:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Institut za onkologiju Vojvodine u Sremskoj Kamenici dobio je dva nova linearna akceleratora i jedan CT simulator sa pratećom opremom i potrebnim građevinskim radovima za zračnu terapiju pacijenata obolelih od raka u vrednosti od 6,5 miliona evra.

RepublikaFoto: Ministarstvo zdravlja
Zlatibor Lončar

Ovom nabavkom, vrednosti 6,5 miliona evra, pored toga što je obezbeđena najsavremenija oprema, zahvaljujući kojoj se dostižu međunarodni standardi (1 aparat na 250.000 stanovnika), obezbeđena je i edukacija kadra – radijacionih onkologa, medicinskih fizičara i radioloških tehničara u najpoznatijim evropskim centrima za radioterapiju, tako da sada Srbija raspolaže sa potpuno edukovanim kadrom za savremene tehnike zračne terapije.

Što je još značajnije, svim građanima Republike Srbije, bez obzira u kom delu naše zemlje žive, obezbeđen je visok kvalitet radioterapijskih usluga.

Tačna vrednost investicije za Institut za onkologiju Vojvodine je 6.588.832,02 evra, od toga ukupna vrednost opreme iznosi 5.438.146,00 evra, a ukupna vrednost građevinskih radova 1.150.687,02 evra

Povodom nabavke novih aparata i početka rada, ovu ustanovu danas je posetio ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Nabavka ovih modernih aparata trebalo bi da značajno smanji listu čekanja za radioterapiju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading