(FOTO) Diplomata sa apetitom! Entoni Gofri: PRAVI SAM SRBIN, JEDEM ZA MEDALJU

Autor:

Vesti

11.02.2020

06:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki ambasador u Beogradu Entoni Godfri, koji je na toj funkciji od oktobra prošle godine, ne krije oduševljenje Srbijom, a posebno hranom, zbog koje se za ovih nekoliko meseci boravka u Srbiji i ugojio. Dopada mu se, kako kaže, sve, od ulične hrane pa do tradicionalnih srpskih specijaliteta.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Entoni Godfri

Kad god se uputi u neki grad u Srbiji, ambasador na svom Instagram nalogu traži savete naših građana šta bi i gde mogao da jede, a potom ushićeno objavljuje slike i snimke na kojima se može videti kako uživa u hrani. To nailazi na različita reagovanja na društvenim mrežama: od oduševljenja spontanošću ambasadora do komentara tipa "da li je ovaj išta jeo dok nije došao ovde".

Godfri obilazi kafane, elitne restorane, ali se ne libi ni da jede na kioscima sa brzom hranom, pljeskavice i sendviče, kao i picu.

- Loša navika mi je uživanje u uličnoj hrani, a Beograd je odličan za to, kao i Novi Sad, gde smo se mnogo lepo proveli kad smo išli porodično. Odrastao sam u Njujorku i pica je sinonim za fastfud, a ovde je to možda sendvič. Tako sam se povezao na ličnom nivou sa ljudima ovde jer svi vole da jedu i vode normalan život - ispričao je ambasador gostujući u emisiji Mire Adanje Polak na RTS.

Srpski telegraf je od ambasade SAD u Beogradu pokušao da, između ostalog, sazna koliko je gospodin Godfri dobio na kilaži otkad je na službi u Beogradu, ali odgovor nismo dobili.

RepublikaFoto: twitter.com/Ambassador Anthony Godfrey
Godfri (desno) za prepunim stolom u Smederevu

Kako kaže, pokušava da bude obična osoba.

- Ovo je moj život i bitno mi je da se osećam kao građanin Beograda. Volimo da šetamo koliko možemo i trudim se da me ljudi na ulici ne prepoznaju - istakao je Godfri.

Naglasio je da se silno obradovao kada je saznao da će biti postavljen za ambasadora baš u Srbiji.

- Bio sam veoma srećan, nisam mogao da poželim bolje mesto - priznao je Godfri.

Ja vozim, supruga plete

Ambasador Godfri i njegova supruga En vole da putuju, a kako je ispričao, dok on vozi kola, supruga plete.

- Napravila je ovaj džemper koji nosim. Volimo da putujemo i ja tada vozim, a ona plete, i obično jedan džemper isplete tokom jednog dužeg puta - otkrio je Godfri.

Iako je kao diplomata bio u raznim državama sveta, ovo mu je prva ambasadorska funkcija, a zahvaljujući njoj, kao i ležernom odnosu prema ljudima, uspeo je već da stekne i prijatelje u Srbiji.

- Osećam se kao da sam dobio na lutriji. Ne mogu da zamislim bolje mesto od Srbije. Divno nam je ovde, lepo smo dočekani - ispričao je Godfri.

I njegov najmlađi sin, student na američkom univerzitetu, voli da dolazi u Beograd.

- Bio sam ovde pre nekoliko godina na takmičenju internacionalnih škola i super sam se proveo ta tri dana - ispričao je on.

Godfri, koji je prethodno u Srbiji bio davne 1997. godine, kada je posetio Beograd, Novi Sad, Suboticu i Sombor, kaže da se Srbija dosta promenila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading