Vučić: Izuzetno sam zadovoljan šta smo uradili sa vojskom - na izborima ću od građana tražiti odgovornost i poštovanje rada

Autor:

Vesti

09.02.2020

13:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić čestitao je ministru odbrane i načelniku Generalštaba "skok" naše vojske za 13 mesta na listi američkog vojnog sajta Global fajer pauer, istakao da je zadovoljan što je za kratko vreme u armiji mnogo obnovljeno i urađeno, te najavio povećanje plata "običnim" vojnicima.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Aleksandar Vučić

Vučić je rekao da je takva pozicija srpske armije na američkom sajtu u neku ruku i očekivana, ali i primetio da je to bilo teško, jer i Hrvatska ima "strahovito snažnu vojsku".

- Zadovoljan sam što smo za kratko vreme, u poslednjih pet godina, posle teških reformi, uspeli da mnogo obnovimo i uradimo - rekao je Vučić.

On je dodao da će se raditi na tome da se plate povećaju vojnicima, koji imaju najniže zarade u vojsci.

- Ključna stvar su plate i mislim da su gerenali, pukovnici i potpukovnici zadovoljni. Problem su nam vojnici, čije su plate 44.000 - 45.000 i moramo da ih povećavamo, kako bismo imali veći broj vojnika i popunjenost vojske - rekao je Vučić.

On je napomenuo da sada vojnici imaju dva do tri para čizama, a da će do Vidovdana svaki pripadnik VS imati po četiti para.

- To što sada radimo je viši standard - reko je Vučić.

Predsednik je naveo da se mora ubrzati izgradnja stanova, da pripadnici vojske vide da imaju budućnost za sebe i porodice.

U izjavi za medije predsednik Srbije se osvrnuo i na izbore, navodeći kako glasanje nije naivna stvar već odgovornost.

- Ja ću od građana tražiti odgovornost i poštovanje za ono što smo uradili. Ako neko može bolje, neka pobedi, ja ću da mu čestitam. Ne zaboravite da sam ja Nenadu Bogdanoviću čestitao izbornu pobedu u 10 uveče iako sam izgubio za 0,3 posto - rekao je Aleksandar Vučić i upitao da li bi oni čestitali izbornu pobedu.

- Ja sam njih pobedio sa 4 puta više glasova i to je najubedljivija pobeda u Evropi, pa niko mi nije čestitao izbornu pobedu - rekao je Vučić i zaključio da nema govora ni o kakavoj krađi izbora, jer na svakom biračkom mestu uvek ima više predstavnika opozicije, nego vlasti, samim tim što imaju veći broj lista i kandidata.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (17)

Loading
masa

09.02.2020 14:00

Vojska je nas ponos, treba sto vise da se ulaze u nju.

Mica

09.02.2020 14:15

Vojska Srbije je mnogo postigla uprkos teskim reformama.Podicice se standard na visi nivo.Povecanje plate,oprema.

Andjela

09.02.2020 14:17

Vojska je ta sto stiti i brani nasu zemlju i nas narod i treba sto vise ulagati u nju.

Emilija

09.02.2020 14:18

Skok od 13 mesta govori da smo za vrlo kratko vreme uspeli da unapredimo i modernizujemo vojsku, kao i značajno poboljšamo status vojnika.