Hitna reakcija Ministarstva odbrane na mešanje NATO alijanse u odnos Srbije i Crne Gore!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

09.02.2020

14:20

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da se "iz plime reči i oseke dokaza" u odgovoru ministra odbrane Crne Gore Predraga Boškovića vidi da nema ni najmanje sumnje da Srbija niti pokreće niti je pokretala nijednu aktivnost koja bi mogla da se tumači kao hibridna pretnja prema Crnoj Gori.

Tanjug/D. BANDA
Aleksandar Vulin

- Pročitali smo da je ime Srbije samo po sebi pretnja, a prirodna vezanost Srba u Crnoj Gori za Srbiju razlog da se poziva na NATO povelju - saopštio je Vulin, reagujući na izjavu Boškovića da "svedočimo nezapamćenoj, veoma intenzivnoj kampanji napada na Crnu Goru od strane Srbije sa svih nivoa", kao i da sa "NATO partnerima razgovaraju u kontinuitetu o svim izazovima kada je Crna Gora u pitanju".

Vulin je, u odgovoru crnogorskom ministru, istakao da osim imena Srbije nije bilo drugih bitnih razloga da se traži pomoć moćnih saveznika u odbrani Crne Gore.

Vojska Srbije postavlja sistem velikog dometa na Zlatiboru

- Tresla se gora, rodio se - štrumpf. I nadalje hibridi semenskog kukuruza ostaju jedina hibridna pretnja koja u Crnu Goru stiže iz Srbije - rekao je Vulin.

 

Komentari (0)

Loading