Generalni sekretar Muslimanske svetske lige prvi put u Beogradu: Dačić i Kerim Al-Isa o razvoju saradnje

Autor: Republika

Vesti

07.02.2020

12:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom svoje prve posete Beogradu, u okviru turneje po zemljama Zapadnog Balkana, generalni sekretar Muslimanske svetske lige-Rabite, šeik dr Muhamed Abdel Kerim Al-Isa sastao se danas sa prvim potpredsednikom Vlade i ministrom spoljnih poslova Republike Srbije Ivicom Dačićem.

RepublikaFoto: Tanjug/O. STEVANOVIĆ
Kerim Al-Isa i Dačić

U srdačnom razgovoru je obostrano izraženo zadovoljstvo susretom, koji predstavlja jedan od prvih formalnih kontakata zvaničnika Republike Srbije sa generalnim sekretarom Muslimanske svetske lige, kao i razgovorom koji se odnosio na načine za unapređenje saradnje.

Ministar Dačić zahvalio je visokom gostu na njegovoj inicijativi da poseti Beograd i ukazao da je Republika Srbija spremna da sa Rabitom razvija saradnju u oblastima gde za to postoje realne mogućnosti i zajednički interes. Posebno je istakao da se Republika Srbija sa velikom pažnjom odnosi i brine o očuvanju i stalnom poboljšanju položaja naše muslimanske zajednice, a koja nas posredstvom islamskih zajednica u Republici Srbiji, povezuje sa arapskim i islamskim državama i ima više nego značajnu ulogu u tom procesu, jačajući sa njima kulturne i religijske veze. 

RepublikaFoto: Tanjug/O. STEVANOVIĆ
Razgovor

Generalni sekretar Rabite, šeik dr Muhamed Abdel Kerim Al-Isa je, zahvaljujući se na srdačnom prijemu, poslao pozitivnu poruku, naglasivši da sa velikim poštovanjem gleda na trud koji prijateljska Republika Srbija ulaže za očuvanje harmonije u Srbiji, ali i svetu, ističući pri tome vrednosti koje neguje srpski narod. Konstatovao je da Srbija u Rabiti ima prijatelje, koji će to ostati i ubuduće.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading