VIŠE ŽENA NA IZBORNIM LISTAMA: Čomićeva predložila, Vučić prihvatio!

Autor:

Vesti

06.02.2020

21:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslanica Demokratske stranke Gordana Čomić, koja, kao i ostali poslanici demokrata, mesecima bojkotuje parlament, juče se vratila u skupštinsku salu.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Gordana Čomić

Čomićeva je obrazložila svoje predloge zakona o izboru narodnih poslanika i lokalnim izborima, koji predviđaju da žene na izbornim listama, i republičkim i lokalnim, čine najmanje 40 odsto. Ona je rekla da je između politike DS da bude više žena u politici i odluke stranke da se bojkotuje rad parlamenta ona svoj izbor napravila.

- Ja sam odlučila kako sam odlučila i opet bih tako. A vas molim da podsetite svoje predsednike da mogu i oni da odluče i da zaista u subotu, kad se bude glasalo o predloženom zakonu, bude praznik demokratije i dan radosti za žene Srbije - rekla je Čomićeva.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je najavio da će njen predlog biti prihvaćen.

- Poznato je da su žene odgovornije od muškaraca - objasnio je on.

Govoreći o predlozima zakona, ona je navela da nema razvoja Srbije ako stav, argument i mišljenje o tome kako naša zemlja treba da izgleda ne bude izrečen i ženskim glasom.

- Nema odluke a da nisu muškarci rekli: "Ovo nije loše, hajde da to prihvatimo" - dodala je Čomićeva, ali nije komentarisala da li će nakon ove sednice nastaviti da učestvuje u radu plenuma.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Boško Obradović

Bošku se ne gadi kasa

Za razliku od Čomićke, poslanici SZS predvođeni Boškom Obradovićem i dalje bojkotuju rad parlamenta, ali ne i skupštinsku blagajnu, gde uredno primaju poslaničke plate. Obradovićevu zaradu od tzv. bojkota razobličila je Valentina Reković iz pokreta "1 od 5 miliona".

- Kakav crni bojkot parlamenta kad je Boško uzeo 12.000 evra tokom protesta - rekla je Rekovićeva u jednoj TV emisiji.

Na dnevnom redu skupštinskog zasedanja juče su bile izmene i dopune zakona koje je predložio SNS, a koje predviđaju smanjenje izbornog cenzusa sa pet na tri odsto. Šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović istakao je da naprednjaci žele da vrate politiku u institucije i poručio da će prolećni izbori biti legitimni i čisti, te da izborni uslovi nikada do sada nisu bili demokratskiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading