Dačić posetio Čkrebića, poslednjeg živog najvišeg državnog funkcionera iz vremena Tita!

Autor: Republika

Vesti

06.02.2020

16:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić posetio je poslednjeg živog najvišeg državnog funkcionera iz vremena Titove Jugoslavije, legendu politike tog vremena, Dušana Čkrebića koji danas u svojoj 93. godini intenzivno prati njegovo političko delovanje kao i borbu za očuvanje državnih i nacionalnih interesa Srbije.

Foto: sps.org.rs
Ivica Dačić i Dušan Čkrebić

U razgovoru, Dušan Čkrebić se podsetio svog delovanja na političkoj sceni dok je obavljao važne državne zadatke na mestu predsednika Predsedništva SR Srbije, predsednika srpske Vlade, predsednika Skupštine Srbije, ali i dok je obavljao funkciju predsednika Saveza komunista Srbije i člana Predsedništva Centralnog komiteta saveza komunista Jugoslavije. 

Kako je Čkrebić rekao, on upravljanje Partijom i delovanje lidera SPS prati od kada se pojavio i istakao u političkoj areni, primetivši njegovu istrajnu energiju i posvećenu želju koju neiscrpno ulaže u borbu za očuvanje suvereniteta i nacionalnog integriteta Republike Srbije. 

Predsednik SPS je izrazio zadovoljstvo što se susreo sa poslednjom živom legendom iz Titovog doba i što je imao priliku da sa njim razmeni iskustvo, znanje ali i da sazna detalje, koji nisu poznati, iz istorije Jugoslavije i načina vođenja politike druga Tita, kao i segmente borbe za opstanak srpskog naroda u našoj južnoj pokrajini. 

Čkrebić je iskoristio ovu priliku da Ivici Dačiću pokloni svoje tri autorske knjige: "Koča Popović- duboka ljudska tajna", "Komiterna – burni događaji i njihove posledice po SFRJ i Srbiju" i "Pogled iskosa".

On je naglasio da redovno prati borbu Srbije oko povlačenja priznanja tzv. Kosova i čestitao mu je na istrajnosti i uspehu i podržao njegovo vođenje spoljne politike, kao i želju da nastavi da se istinski bori za svoj narod i državu. 

Dušan Čkrebić je kao predsednik Predsedništva SR Srbije 1986. godine potpisao akt o odobrenju nastavka izgradnje najveće svetinje u Beogradu – hrama Svetog Save i za taj doprinos je pre nekoliko godina od patrijarha odlikovan najvišim ordenom Srpske pravoslavne crkve – "Orden Svetog Save". 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading