(VIDEO) Vučić odgovarao na pitanja građana: Ovo je predsednik rekao o Kosovu, Crnoj Gori, otkazu jedne žene i porodici

Autor: Republika

Vesti

05.02.2020

14:21 >> 15:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, na zvaničnoj fejsbuk stranici, odgovara na pitanja građana.

RepublikaFoto: youtube.com/Telegraf.rs TV
Predsednik Srbije strpljivo odgovarao na sva pitanja

Jedna od sugrađanki poželela je predsedniku Vučiću dobro zdravlje uz pitanje šta je to što predsednik voli da jede. Na to pitanje Vučić se našalio rekavši a sve voli da jede što se i vidi na njemu:

- Volim pasulj, volim grašak. Volim kad mi majka spremi lignje za slavu. Volim knedle sa šljivama. Volim da jedem što se i vidi na meni. 

Viđate li decu, predsedniče?

Odgovarajući na pitanje ima li vremena da viđa decu od velikog broja obaveza, i kako provodi vreme s njima, Vučić je rekao kako su su mu deca različitog uzrasta, pa su im i interesovanja drugačija.

- Danilo ima već 22 godine, Milica uskoro puni 18, i ona će prvi put imati mogućnost da glasa, a Vukan je nešto više od 2,5 godine. Danilo radi,. Koliko sam brinuo ranije, sada sam srećan i ponosan što rad,i ne lak posao, ali i što živi kao i svi drugi obični građani i što je postao pošten radnik - rekao je Vučić.

Milica je, dodao je predsednik, veoma uspešna i da završava Srednju školu, i da on ne zna gde će dalje da se školuje.

- Voleo bih da ide na studije ovde. Ne znam šta će da odabere. Znam da je zanimaju međunarodni odnosi, diplomatija, a na drugoj strani unutrašnji dizajn. Šta će da izabere videćemo. Vrlo je uspešna i verujem u nju mnogo - kazao je on.

Što se Vukana tiče, kaže , on je blagorodno dete i uvek nasmejan i veseo.

- Pošto sam ja uvek namrgođen i namršten, on unese radost u naš život - rekao je on.

Građanina Bora je interesovalo da li će on i njegova supruga imati priliku da dobiju posao za stalno, ili će morati budućnost da traže van zemlje.

- Mi u zdravstvo najviše ulažemo, lekari su dobili najveće povišice. Na ozbiljan način i temeljno se bavimo problemom zdravstva u našoj zemlji, biće sve više zapošljavanja. Naše zdravstvo pravi krupne korake unapred, svi će biti mnogo zadovoljniji i lekari i korisnici zdravstvenih usluga. 

Dobila sam otkaz jer bolujem od karcinoma

Pitanje je postavila i žena koja je objasnila da je, pošto joj je dijagnostifikovan karcinom, dobila otkaz na poslu.

- Mi smo o ovome razgovarali mnogo puta. Videćemo šta možemo da učinimo, ona ima prava na inspekcijski nadzor. Oni su to sigurno podveli pod probni rad. Znamo da imamo takvih na desetine slučajeva u Srbiji, moraćemo da nađemo zakonsko rešenje - poručio je on.

Predsedniče, pomozite da čuvamo naše svetinje u Crnoj Gori, represija od strane vlasti je strašna, glasila je jedna od prvih poruka koje su stigle na adresu Aleksandra Vučića.

- Mi, Srbi, izloženi smo jednoj brutalnoj kampanji i na to niko ne odgovara. Suština toga je da kad god imaju neki unutrašnji problem, Srbija je kriva. Jedan deo ljudi u našem regionu ne želi uspešnu Srbiju, to je činjenica - rekao je predsednik Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Aleksandar Vučić

Danas, kaže, kad u Prištini najavljuju redovan vojni rok, tužbu za genocid, da će da gone Srbe, svi ćute, a ako bi Srbi to rekli, uvek bi bili krivi.

- Naša politika mora da bude takva da uvek pruži podršku narodu i da niko ne pomisli da može da ukine naše svetinje. Da svima kažemo da poštujemo druge, ali da ćemo naći načina da zaštitimo naše ljude - naglasio je Vučić.

Aleksandar Vučić inače insistira na konstantnom osluškivanju građana Srbije koji imaju šta da kažu i čije sugestije, želje i problemi, kako on kaže, treba da budu smernice za dalji rad. On vrlo često u svojim obraćanjima naglašava da mu je narod najbitniji jer je on tu da zastupa interese onih koji su ga izabrali.

Ova inicijativa organizovana je sa ciljem da se na još jedan način predsednik Srbije približi građanima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (28)

Loading
Mrmot

05.02.2020 14:35

Odlična prilika da građani svom predsedniku predstave probleme koje imaju.

Odgovori 10 1
Gordan

05.02.2020 14:37

Predsednik na svako pitanje ima odgovor i resenje, ne bezi od problema ako ih negde ima i trudi se da pomogne na sve moguce nacine.

Zaza

05.02.2020 15:11

Predsednik nema sta da krije od svog naroda.Covek zivi skromno i radi posteno.Isto uci i svoju decu.

mimi

05.02.2020 15:15

svaka cast vucicu ima ga svuda