(FOTO) Negotin dobio novu, modernu policijsku stanicu: Na ostvaranju i ministar Stefanović

Autor: Republika

Vesti

05.02.2020

13:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović otvorio je danas novu zgradu Policijske stanice Negotin istakavši da su policija i građani u ovom mestu dobili savremen objekat koji će omogućiti efikasniji rad policije.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Nova policijska stanica

- Kao što smo obećali krajem avgusta prethodne godine započeti su ozbiljni i obimni radovi na rekonstrukciji i adaptaciji ovog prostora, kako bi se pripremio za useljenje policijske stanice i drago mi je što su građani Negotina i naše kolege iz Ministarstva unutrašnjih poslova dobile jedan savremen objekat koji može da zadovolji sve potrebe građana i policije - istakao je Stefanović.  

Ministar je objasnio da će u novom objektu građani brže ostvariti svoja prava, od vađenja ličnih karata, pasoša, vozačkih i  saobraćajnih dozvola, ali i svih drugih poslova koje treba da obave u policiji. 

RepublikaFoto: MUP Srbije

Prema njegovim rečima, novi objekat omogućiće i bolje uslove rada policijskim službenicima, jer su u njemu, između ostalog, smeštene savremene prostorije saobraćajne i kriminalističke policije, prostorije za rad sa maloletnim licima...

- Ovo nije kraj. Želimo da građani osete da mislimo na njih svakoga dana i zbog toga hoćemo da sledeća faza bude povezivanje video-nadzora koji postoji u školama sa policijskom stanicom, ali i izgradnja novog video-nadzora koji će omogućiti da ulaz i izlaz iz mesta na teritoriji opštine Negotin bude povezan sa policijskom stanicom, čime će biti obezbeđeni domovi i povećana bezbednost građana - najavio je ministar. 

RepublikaFoto: MUP Srbije

Stefanović, koji je razgovarao sa načelnikom Policijske uprave Bor, načelnikom Policijske stanice Nagotin, ali i predsednikom opštine u ovom mestu, istakao je da od početka godine na teritoriji Policijske uprave Bor nije počinjeno ni jedno ozbiljnije krivično delo. 

RepublikaFoto: MUP Srbije

- To ne znači da policija nije budna i intenzivno se radi svakoga dana da stopa kriminaliteta, koja je smanjena i prošle godine, bude još niža - naglasio je Stefanović i dodao da je posao Ministarstva unutrašnjih poslova da  policiji, koja svoj posao obavlja u službi građana, obezbedi bolja vozila, uniforme i bolje prostorije. 

RepublikaFoto: MUP Srbije

- Cilj nam je da građani osete boljitak, efikasnost i brzinu u postupanju policije, da vide da rad policije u zajednici daje rezultate i da je iz godine u godinu Srbija sve bezbednija zemlja - naglasio je ministar. 

Stefanović se zahvalio lokalnoj samoupravi i ljudima iz policije koji su se potrudili da u relativno kratkom roku Negotin dobije modernu policijsku stanicu. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading