Obradović prošao kao bos po trnju na TV: Boško slagao za 600.000 migranata!

Autor:

Vesti

04.02.2020

06:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Boško - Pinokio. Sve što je lider Dveri Obradović u nedelju uveče u TV emisiji Olje Bećković izgovorio o migrantima u Srbiji ispostavilo se kao masna laž.

RepublikaFoto: printscreen/novaS
IZGUBLJEN Boško Obradović na kraju nije smeo ni da pogleda novinarku

A te njegove izmišljotine demaskirala je novinarka Vremena Jovana Gligorijević i sama poznata kao žestoka kritičarka aktuelne vlasti. E kad je njoj prekipelo zbog onog što je Boško pričao, onda je svima sve jasno.

Evo kako je tekao dijalog Gligorijevićeve i Obradovića u emisiji:

Jovana: Izražavanje želje da možda zatraže azil - 7.000 ljudi, zahtev za azil malo manje od 300, ukupno azil odobren za 24 migranta od 2015. do danas, i vi nam pričate o nekakvih 600.000, koje će Aleksandar Vučić da naseli ovde, i pričate o izgradnji naselja u kojima će oni da žive.

Boško: Stvar je malo složenija... Ne smemo se igrati populizma kad je ova tema u pitanju. Pre svega, mi smo izbeglički narod, mi moramo pomoći svakoga ko se nalazi ugrožen i ko beži iz ratom zahvaćenih područja, posebno starce, žene, decu i to je amin.

RepublikaFoto: printscreen/novaS
SPREMILA SE Jovana Gligorijević

Jovana: Ali priroda migrantske krize nije takva da beže starci, žene i deca.

Boško: E sad dolazimo do problema ko se još nalazi na migrantskoj ruti, neki neobični muškarci od po 18 do 23 godina...

Jovana: Po čemu su neobični?

RepublikaFoto: printscreen/novaS
PINOKIO Boško Obradović

Boško: Neobični su po tome što je neko od njih kasnije učestvovao u nekim terorističkim aktima širom Evrope poput recimo Pariza, a prošli su kroz Srbiju među onih milion migranata koji su prošli ovde. Ja sam dobio odgovor od ministra policije u kome jasno stoji cifra od 630.000 tražilaca azila, imam njegov potpis na taj dokument i odgovor na moje poslaničko pitanje. Ne bi to bio problem da ne postoji izjava bivšeg austrijskog ministra unutrašnjih poslova koji je u njihovoj izbornoj kampanji prošle godine rekao da potpisan ugovor sa Vladom Srbije o vraćanju svih onih migranata koji ne dobiju azil u Austriji, a ne mogu da se vrate u zemlju porekla. Postavio sam poslaničko pitanje da li postoji taj ugovor...

Tri najveće izmišljotine Obradovića

1. Dobio dokument od ministra policije da ima 630.000 tražilaca azila u Srbiji - malo manje od 300 migranata tražilo azil, a odobren za njih 24 od 2015. do danas

2. Srbija potpisala sa Austrijom da mora da prihvati svakog migranta iz te zemlje - takvog ugovora nema, Beč može samo da nam pošalje zamolnicu da, ukoliko želimo, prihvatimo nekog migranta koji je do Austrije stigao preko Srbije

3. Migranti masovno čine krivična dela - istina je da oni počine 0,06 odsto krivičnih dela u Srbiji

Jovana: Pomenuli ste sporazume sa Austrijom, u pravu ste da naša vlada ne želi da daje nikakve odgovore na ta pitanja, međutim, imate na Dojče vele tekst gde austrijska vlada temeljno odgovara na ta pitanja, oni kažu: "Mi imamo gomile sporazuma još od 2003", pozivaju se na sporazum o readmisiji koji se odnosi na naše državljane, a procedura je takva da oni mogu Srbiji da pošalju zamolnicu da, ako želi, primi nazad migrante koji su kroz nju prošli, a ne da ima obavezu da ih primi.

Boško: Ako Aleksandar Vučić proceni da je to najbolji način da opstane na vlasti i da Srbija postane najveći migranstki centar u Evropi, on će im to ponuditi... Krivična dela, nasilje, krađe, silovanja, i u Evropi i u Srbiji. Sedamnaest su prihvatnih centara migrantskih u Srbiji, najmanje od 5.000 do 10.000 ljudi koji su stalno tu jer ne mogu dalje...

Jovana: Migranti u ukupnom broju krivičnih dela koja se počine u Srbiji učestvuju sa 0,06 odsto.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (41)

Loading
nikola

04.02.2020 07:38

Sta se njemu jadnom ucinilo, kojih crnih 600000 migranata, pa nece nam se preseliti svi gradjani CG! :)

Merima

04.02.2020 07:39

Boško Obradović nikada nije izneo ni jednu jedinu istinu već što god on kaže je notorna laž, mislim čak i kada bi ga pitali da li je on Boško da bi i to negirao.

Zora

04.02.2020 07:40

Boškove laži i preuveličavanja više ni istomišljenici ne mogu da slušaju???

Dejan

04.02.2020 07:42

Boško Obradović čim zine on slaže, jer drugačije nije u stanju da funkcioniše. On sam sebe ne sluša šta javno govori.