PALMA: Solana da objasni Špancima zašto je bombardovao Srbiju i oteo nam Kosovo!

Autor: Republika

Vesti

03.10.2017

11:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedinstvena Srbija Dragana Markovića Palme poručila je danas, povodom zabranjenog referenduma u Kataloniji, da je Španija za Srbiju prijateljska zemlja i da njegova stranka podržava jedinstvenu Španiju, ali pre svega jedinstvenu Srbiju - sa dve autonomne pokrajine, Vojvodinom i Kosovom i Metohijom.

RepublikaFoto: Tanjug
Jedinstvena Srbija poziva Havijera Solanu neka objasni svom narodu šta je tada uradio i neka uporedi Kataloniju i Kosovo i Metohiju i Ustav Španije i Ustav Srbije, kaže Palma

- Podsećamo naše španske prijatelje i celu svetsku javnost, da je upravo Španac, Havijer Solana, bio na čelu NATO pakta, kada je ta vojna alijansa 1999. godine, nelegalno, bez odluke Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija bombardovala Srbiju, pobila ljude, uništila zemlju, bacala kasetne bombe i na kraju otela Srbiji Kosovo i Metohiju. Jedinstvena Srbija poziva Havijera Solanu neka objasni svom narodu šta je tada uradio i neka uporedi Kataloniju i Kosovo i Metohiju i Ustav Španije i Ustav Srbije - izjavio je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, a prenose agnecije.

Marković je pozvao sve da razmisle o ovome, da ne bi došlo u nekim državama do onoga do čega je došlo u Srbiji, jer nije Katalonija jedini deo neke evropske zemlje koji teži ka nezavisnošću, a pravila moraju biti ista za sve i za Srbiju i za Španiju.

- Jedinstvena Srbija podržava stav Evropske komisije da je referendum u Kataloniji nelegalan jer je suprotan Ustavu Španije i pozivamo Evropsku komisiju da poštuje Ustav Srbije, jer je jednoglasno proglašena nezavisnost Kosova, ne samo suprotna Ustavu Srbije, već i jedinom važećem međunarodnom dokumentu kada je Kosovo i Metohija u pitanju, a to je Rezolucija 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija - naveo je Marković i dodao:

- Stav Jedinstvene Srbije o poštovanju međunarodnog prava nije samo zbog Španije, već zbog svih država koje bi se mogle naći u sličnoj situaciji!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading