Šizofrene poruke SzS! Đilas ne priznaje izbore na koje ne izlazi

Autor: Republika

Vesti

02.02.2020

18:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Deo opozicije okupljen oko Saveza za Srbiju, sa Draganom Đilasom na čelu, proglasio je unapred predstojeće parlamentarne izbore nelegitimnim, bez obzira na to kolika će biti izlaznost, i započeo kampanju njihovog bojkota. Kako, međutim, ocenjuju sagovornici našeg lista, ukoliko na izbore izađe približno onoliko ljudi koliko je izlazilo na prethodna glasanja, jasno je da će oni i te kako imati legitimitet.

RepublikaFoto: Tanjug/A. VUKELIĆ
SzS

Đilasovi opozicionari, pojačani Sergejem Trifunovićem, u subotu su usvojili deklaraciju kojom se obavezuju da će svaki pokušaj formiranja vlasti na osnovu rezultata lažnih izbora, kako su ih nazvali, smatrati aktom rušenja ustavnog poretka.

Naveli su i da će takvu vlast smatrati nelegitimnom i protiv nje se boriti svim vrstama otpora i građanske neposlušnosti.

USVOJILI DEKLARACIJU

Deklaraciju je okupljenima u nekadašnjem Domu sindikata pročitao lider Pokreta za preokret Janko Veselinović, a prisutni su je usvojili jednoglasno podizanjem listića na kojima je pisalo: "Bojkot".

- Na prolećnim izborima na biračkim listićima biće samo jedno ime - Aleksandar Vučić - i tako će se zvati svako ko bude sedeo u Skupštini - poručio je Đilas okupljenima.

Lider Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović opet se na primitivan način obratio okupljenima i svoj stav obrazložio time da državu vode "seljačine i korumpirane pijavice".

Nakon ovog skupa predstavnici SZS su se priključili protestnoj šetnji koja je završena kod zgrade Radio-televizije Srbije (RTS). Na terasi Dečjeg kulturnog centra oni su okačili transparent: "U bojkot 2020".

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Ja

02.02.2020 18:16

Свестан је да неће освојити ни 1% гласова. Како се радило - тако се вратило.

Odgovori 11 0