Srpski državljani sleteli u Francusku: Sledi karantin

Autor: Informer, Republika

Vesti

02.02.2020

14:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Četvoro državljana Srbije koje je noćas evakuisano noćas iz Vuhana, epicentra zaraze koronavirusom, sletelo je danas u Francusku

RepublikaFoto: youtube.com/Skyships Eng
Foto: Ilustracija

- Oni su prošli kontrolu, nisu zaraženi, ali je, u okviru preventinih mera, predviđen karantin. Francuska je predvidela karantin od 14 dana ili da ih mi preuzmemo - rekao je ranije ministar inostranih poslova Ivica Dačić.

Broj zaraženih novim koronavirusom premašio broj obolelih od SARS-a, epidemije iz 2003. godine, s kojom se često poredi novonastala. 

Od ovog virusa preminulo je 305 osoba, a zabeležen je i prvi smrtni slučaj van Kine – na Filipinima, gde je preminuo kineski državljanin (44) iz Vuhana pošto mu je konstatovana teška upala pluća.

Svoje državljane iz epicentra zaraze izvlače i Sjedinjene Države, Francuska, Velika Britanija, Indija, Japan, Tajland, a u subotu uveče je avionom iz Vuhana evakuisano i više od 100 državljana Nemačke.

Istovremeno, Kina čarter letovima iz inostranstvama kući vraća građane provincije Hubei.

Dvadesetak kineskih gradova je u karantinu, ali čitava Kina živi u nekoj vrsti nezvaničnog karantina, budući da su pojedine zemlje, poput Amerike i Australije, ukinule do daljeg letove ka Kini, a Rusija je zatvorila granicu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading