VREĐATE INTELIGENCIJU NARODA! Organizatorka protesta bez milosti prema opoziciji: Umesto aktivnog bojkota, manekenisali ste se po Srbiji!

Autor: Tanjug

Vesti

30.01.2020

23:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Valentina Reković, jedna od organizatora protesta i predstavnica udruženja "1 od 5 miliona", izjavila je za "Politiku" da u farsi deklarativnog bojkota stranaka koje se uveliko spremaju za lokalne izbore neće učestvovati.

RepublikaFoto: facebook.com/Valentina Rekovic
Valentina Reković

- Kada smo u utorak izašli sa odlukom na konferenciji za novinare da predajemo protest političarima da brane bojkot na ulici, kako dolikuje, a ne u dvorani i po kafićima, odgovorili smo na pitanje da nećemo biti organizatori protesta u subotu, koji verovatno ne bi postojao da nismo izašli sa stavom "bojkot se brani na ulici - kaže Reković.

Ona ocenjuje da je opozicija sve obesmislila i da je od 13. aprila obesmislila i proteste protiv vlasti.

Dodaje da je obesmislila i bojkot izbora, i da ga je prisvojila kao da je njihov. Ona ističe da bojkot nije vlasništvo opozicije i da će ga, kako navodi, uneti u skupštinu kao što će to uraditi i sa Sporazumom sa narodom.

 

 

- Manekenisali su se po gradovima Srbije umesto da su prezentovali ideju bojkota izbora. Sada će iz svečane dvorane, a pre toga s koktela, izaći na ulicu da zagovaraju bojkot. Vređaju inteligenciju naroda - istakla je Valentina Reković.

Ona podseća da je udruženje "1 od 5 miliona" nastalo u februaru 2019. i pošto su se u javnosti pojavile neke "lokalne organizacije" Jedan od pet miliona, koje nisu registrovane u APR-u, pita ih kako se ograđuju od odluke pokreta "Jedan od pet miliona", kome i ne pripadaju.

Reković navodi da nisu svojatali ni slobodu, ni pravdu, ni demokratiju i ističe da će pokret u subotu raditi na strategiji kako da ogoli sistem dogovora između vlasti i opozicije da sve obesmisle.

- A postavljamo pitanje zašto ti ljudi koji se od nečega ograđuju pored svog imena ne stave i ime opozicione stranke kojoj pripadaju. Zašto ne kažu istinu, da ostaju pri odluci svojih stranaka koja god to bila, koja je u formalnom bojkotu, a u potaji se spremaju za lokalne izbore i time obmanjuju čitavu javnost - zapitala je Reković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (14)

Loading
rastko

31.01.2020 07:42

Oni i kad su bili na vlasti više su se manekenisali nego radili, zato su tu gde jesu pa nemogu da pređu cenzus od 3%.

Vlajko

31.01.2020 07:44

Sad i oni vide kakav je deo opozicije!

Joca

31.01.2020 07:48

Citava prica sa bojkotom je neozbiljna i neproduktivna.

Mika

31.01.2020 07:48

Nema toga što opozicija nije obesmislila, a i nadalje se trudi u tome. Narod obmanuti više ne mogu, pročitani su kao stare novine više puta.