FEMKAJU SE K'O MLADE: SzS bojkotuje izbore, ali se sprema za trku na lokalu?!

Autor: Tanjug

Vesti

30.01.2020

23:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Savez za Srbiju odavno je doneo odluku o bojkotu izbora, ali sada pojedini članovi SzS traže način da učestvuju na lokalnim izborima, posebno u opštinama gde je opozicija već na vlasti.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Predstavnici Saveza za Srbiju

Predsednik opštine Paraćin i potpredsednik DS Saša Paunović prošle nedelje je održao sastanak sa odbornicima i predstavnicima mesnih zajednica i oni su jednoglasno doneli odluku da na lokalne izbore izađu kao grupa građana.

Međutim, Paunović je za "Blic" rekao da ostaje pri odluci o bojkotu.

- Demokratska stranka je donela odluku da bojkotuje izbore, a do sada sam uvek na izbore izlazio na listi DS. To je odluka koja trenutno važi - rekao je Paunović.

Na pitanje da li "trenutno" znači da odluka može i da se promeni, rekao je da sumnja, a na pitanje "može li na izbore kao grupa građana", naglasio je da je "na to pitanje već odgovorio".

- U Paraćinu postoji određena zbunjenost činjenicom da treba da bojkotujemo lokalne izbore koje sami organizujemo preko opštinske izborne komisije da bismo se izborili za neke slobodnije izbore u budućnosti koje će onda organizovati opštinska izborna komisija koju bi tada formirao SNS - naveo je Paunović.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Nebojša Zelenović

"Blic" dodaje da se spekuliše da predsednik opštine Šabac i lider Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović takođe planira izlazak na izbore na lokalu, jer ne želi Šabac da prepusti naprednjacima.

List, međutim, navodi da Zelenović "nije želeo" da odgovori na njihovo pitanje da li bojkot važi i za izbore na lokalu.

 

 

Ipak, "Blic" napominje da su Zelenović i Dragan Ðilas, na sastanku u Briselu sa potpredsednicom Evropskog parlamenta Klarom Dobrev, poručili da ostaje "odluka o bojkotu lažnih izbora na proleće - na republičkom nivou, ali i na lokalnim nivoima".

S druge strane, predsednik opštine Stari grad Marko Bastać, na pitanje hoće li izaći na lokalne izbore, kratko u poruci kaže "ne", a na pitanje da li postoji mogućnost da učestvuje na izborima ispred grupe građana, dodaje "ne, ne i ne".

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Milan Stamatović

"Blic" ističe da je predsednik opštine Čajetina i lider Zdrave Srbije Milan Stamatović saopštio da je izlazak njegove stranke na lokalne izbore "preko potreban" jer je, kako je naveo, za građane Čajetine, ali i cele Srbije, "odbrana slobodnog Zlatibora i ostalih ''oaza slobode'' na prvom mestu".

- Nema predaje bez demokratske borbe i učešća na lokalnim izborima. ZS već dugo upozorava da je jedini prihvatljiv komprmis da se na najmanje šest meseci pomeri datum održavanja parlamentarnih izbora i formira prelazna tehnička vlada koja će pripremiti uslove za njihovo odrzavanje, a da sve opozicione stranke učestvuju na redovnim lokalnim izborima - rekao je Stamatović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (12)

Loading
Sasa

31.01.2020 07:48

Mogu da se spremaju za sta god zele, ali najbolje je da se spreme za zestok debakl

Vlajko

31.01.2020 07:48

Nece proci ni cenzus nigde na lokalu iako izadju jer narod vidi ko radi za njegovu bolju buducnost!

Mika

31.01.2020 07:51

Pa to su teški prevaranti, ne libe se ni od čega, samo da se dokopaju bilo kakvih fotelja.

Peki

31.01.2020 08:15

Navodno se bore za izborne uslove,a u stvari samo za svoj deo kolača,koji verovatno nije mali.