BLEDA REAKCIJA VAŠINGTONA NA ZBIVANJA U CG: Evo kako SAD vide odnose Beograda i Podgorice

Autor: Tanjug

Vesti

30.01.2020

23:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjedinjene Američke Države pozivaju Srbiju i Crnu Goru da pokažu uzdržanost i izbegnu bilo kakve akcije koje mogu da dovedu do jačanja napetosti ili nasilnih akcija i da vode konstruktivan dijalog o osetljivom pitanju, saopšteno je iz Stejt departmenta za Glas Amerike.

RepublikaFoto: youtube.com/CNN
Foto: Ilustracija

To se navodi u odgovoru Stejt departmenta na pitanje Glasa Amerike da prokomentariše rast tenzija između Srbije i Crne Gore zbog usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti.

U pisanom odgovoru portparola Stejt departmenta navodi se da "SAD poštuju pravo svih suverenih zemalja da usvajaju i primenjuju zakone usklađene sa demokratskim normama i bez stranog mešanja".

U odgovoru se, takođe, ističe da Sjedinjene Države snažno podržavaju osnovne slobode, kao što su sloboda govora, udruživanja i okupljanja i prava pojedinaca da mirnim putem izražavaju svoju slobodu vere ili ubeđenja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading