Rakić posle razgovora sa Kurtijem: Srpska lista neće biti prepreka za formiranje vlade

Autor: Tanjug

Vesti

30.01.2020

22:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Srpske liste Goran Rakić, posle sastanka sa mandatarom za sastav Vlade Kosova Aljbinom Kurtijem, kaže da je takav sastanak trebalo da bude održan ranije. Rakić dodaje i to da njegova stranka neće biti prepreka formiranju nove vlade.

RepublikaFoto: Tanjug
Goran Rakić (u sredini)

Predsednik i potpredsednik Srpske liste, Goran Rakić i Dalibor Jeftić zatražili su od lidera Pokreta Samoopredeljenje da formira većinu za osnivanje novih institucija.

U slučaju povećanja broja ministarstava na preko 12, Srpskoj listi su potrebna dva ministarstva, jer su oni najveća manjinska stranka, kazao je Rakić i istakao da je formiranje nove vlade nemoguće bez uključivanja Srpske liste.

 

 

U međuvremenu je, iz Skupštine Kosova je stiglo saopštenje da je za sutra zakazana sednica Predsedništva kosovskog parlamenta na zahtev mandatara za sastav nove Vlade Aljbina Kurtija u kojoj on zahteva zakazivanje sednice Skupštine na kojoj će se glasati o novoj Vladi Kosova.

Za sada još uvek nije poznato dali će Kurti izaći sa predlogom o Vladi bez dogovora sa Demokratskim savezom Kosova ili možda računa da će u narednih 4 dana biti postignut sporazum.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (9)

Loading
Denis

31.01.2020 07:49

Nas narod mora opstati u svakom smislu na kosmetu. Razgovori su bitni.

Jovan

31.01.2020 07:50

Kurti sada lize ono sto je pljuvao. Tvrdio je da nece da saradjuje sa Srbima, a sada ce morati da shvati da su Srbi na KiM ipak nezaobilazni faktor

fanil

31.01.2020 08:25

Razgovorom se moze mnogo resiti

sdf

31.01.2020 08:48

Srpska lista neće biti prepreka za formiranje vlade.