VULIN I DIKOVIĆ DOČEKALI MIGOVE: Armija snažnija i savremenija

Autor: Tanjug

Vesti

02.10.2017

18:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prva dva aviona MiG-29 iz Ruske Federacije isporučeni su večeras Vojsci Srbije, a sletanju transportnog aviona AN 124 i prijemu vazduhoplova na aerodromu "Batajnica“ prisustvovali su ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković i komandant RViPVO general-major Ranko Živak.

RepublikaFoto: mod.gov.rs
Migovi stigli u Srbiju: Aleksandar Vulin i Ljubiša Diković na aerodromu u Batajnici

Vulin je, nakon sletanja "Ruslana" na batajnički aerodrom izjavio da 4. jula od ruske strane stiglo obaveštenje da će dogovor između vrhovnog komandanta Oružanih snaga RF Vladimira Putina i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića biti ispunjen 2. oktobra.

- Kao što vidite, to se i desilo i 2. oktobra 2017. godine prva dva MiG-a iz vojnotehničke pomoći koju smo dobili od Oružanih snaga Ruske Federacije stigla su na aerodrom "Batajnica". Do petka, stići će i preostala četiri aviona i moći ćemo sa ponosom da kažemo da prvi put od 1987. godine naše vazduhoplovstvo dobija nove aparate - rekao je Vulin.

- Velika je stvar što uspevamo da se izborimo ne samo za poboljšanje položaja naših pripadnika, već i da naša armija bude snažnija, organizovanija i savremenija - dodao je Vulin, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.
 

RepublikaFoto: mod.gov.rs
Veliki dan za vojsku Srbije

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković istakao je da je danas veliki dan za našu Vojsku i naše Ratno vazduhoplovstvo, jer posle, praktično, desetine godina dobijamo avione, što je veoma značajno za ukupnu odbrambenu sposobnost naše zemlje.


On je zahvalio predsedniku Republike Srbije i Vladi što su obezbedili vazduhoplove i naglasio da je današnjim činom naše vazduhoplovstvo spašeno.

Komandant RViPVO general-major Ranko Živak naglasio je da je ovo istorijski dan za naše Ratno vazduhoplovstvo i protivvazduhoplovnu odbranu, dodajući da će ovi vazduhoplovi biti značajan doprinos našim sposobnostima i da će pripadnici RViPVO dati sve od sebe da bi bezbednost Republike Srbije i njenog vazdušnog prostora bila na najvišem nivou.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (73)

Loading
jagoda

02.10.2017 19:09

Imacemo ponovo jaku, cvrstu i stabilnu vojsku!

andrej

02.10.2017 19:11

srbija je ponosna drzava,odlicna vest za nas

Jasmina

02.10.2017 19:19

Bravo. Sve za nasu vojsku.

Dragiša

02.10.2017 19:20

Srbija je oduvek bila poznata po časnim i hrabrim vojnicima.