General Lazarević ne mari što je na američkoj listi nepoželjnih: Branio sam svoju zemlju, čast mi je

Autor: Tanja KOVAČEVIĆ

Vesti

28.01.2020

22:10

Na spisku nepodobnih koje američka CIA ne želi da vidi na tlu svoje države našli su se srpski političari, generali vojni i policijski, trgovci oružjem, pa čak i folk pevači. Među zabranjenima našli su se Milorad Dodik, bivši predsednik Srbije Milan Milutinović, Vojislav Šešelj, general Vladimir Lazarević.

Tanjug/AP
General Vladimir Lazarević

Vladimir Lazarević, general, komandant Pištinskog korpusa, poručuje da nizašta na svetu ne bi išao u zemlju koja je toliko zla nanela Srbiji, ali i drugim državama i narodima širom sveta.

- Oni topuzima i najmoćnijim ubojitim oružjem šire demokratiju. Svaki čovek koji ima dostojanstvo, koji se borio svoju zemlju, i oficirsku i čast vojnika, ne može da bude pogođen ovim odlukama. Jasno mi je, strašne zločine su počinili i u ovoj zemlji, a merama koje uvode žele da skinu krivicu sa sebe - ističe Lazarević za Srpski telegraf i dodaje da nema želju da poseti Ameriku.

S druge strane, Veselin Šljivančanin, oficir JNA koji je u Hagu odgovarao zbog zločina u Vukovaru, ogorčen je potezima Vašingtona.

ST/D. KADIĆ
Veselin Šljivančanin

Šljivančanin: Revnosni su samo kada Srbe treba napadati

- Ja sam na crnoj listi, a nisu razni teroristi, kriminalci... To je nečuveno jer sam bio oficir regularne vojske, koja je bila saveznik Amerikancima. Kakav je Cecin greh? Je l' to njena udaja? To nije tema koja treba njih da interesuje, to su privatne stvari. Ponovo pokazuje da nas vide kao da smo niko i ništa i da su revnosni samo kada Srbe treba napadati - kaže Šljivančanin, uz napomenu da i ne želi da ide u Ameriku.

Lazarević i Šljivančanin nisu jedini koji su na spisku nepoželjnih američkih gostiju:

VOJNI GENERALI

LJUBIŠA DIKOVIĆ, BIVŠI NAČELNIK GENERALŠTABA

Dok je bio načelnik, američka ambasada odbila da mu da vizu za kongres koji se održavao u Americi, zbog sumnje o povezanosti sa zločinima počinjenim na Kosovu

DRAGOLJUB OJDANIĆ, BIVŠI NAČLENIK GENERALŠTABA

Na crnoj listi otkako je Hag pokrenuo proces

NEBOJŠA PAVKOVIĆ, NEKADAŠNJI NAČELNIK GENERALŠTABA

Sukobi na Kosovu i suđenje u Hagu razlog zbog kojeg je i on nepoželjan

I POLICAJCI NEPOŽELJNI

GORAN RADOSAVLJEVIĆ GURI, KOMANDANT ŽANDARMERIJE

Zbog ubistva braće Bitići nalazi se na spisku. Komentarišući odluku Amerike, Radosavljević je svojevremeno izjavio: "Niti me interesuje niti me pogađa odluka. Nonsens je da pričam o tome"

FRANKO SIMATOVIĆ, BIVŠI KOMANDANT DB

U Hagu se još vodi proces protiv njega

JOVICA STANIŠIĆ, BIVŠI NAČELNIK SLUŽBE DB

 

Komentari (0)

Loading