Glišić: Čekamo da se Sergej Trifunović udostoji i da da izjavu!

Autor: Republika

Vesti

27.01.2020

14:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Trećem osnovnom sudu u Beogradu danas je održano novo ročište po tužbi predsednika Izvršnog odbora Srpske napredne stranke, Darka Glišića, protiv predsednika PSG-a Sergeja Trifunovića zbog njegove izjave da je on, Glišić, "primitivac", a lider PSG-a se ni ovog puta nije pojavio u sudu.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Darko Glišić

Trifunović nije došao na saslušanje jer, prema rečima njegovog advokata Gorana Draganića, nije u Srbiji i ima premijere filma u Rimu i Beču, a Glišić je rekao da lider PSG-a izbegava sva ročišta, čime je još jednom dokazao ''kolika je junačina''.

- Mislim da je ovo sedmo-osmo ročište po mojoj tužbi na koje nije došao. Ostalo je još jedno ročište i javno mu obećavam, kad se već toliko plaši, da na to neću doći, jer me sud nije obavezao da dođem. Neka se samo on pojavi i da izjavu, pa da završimo suđenje - rekao je Glišić.

Glišić je rekao da je Trifunovićevu objavu na Tviteru, u kojoj ga je nazvao primitivcem, doživeo vrlo emotivno i da mu je ta izjava nanela veliku štetu, pre svega, kao roditelju dvoje dece.

- Ne želim da moju decu u školi presreću i da ih vređaju, jer je Trifunović izneo uvredljive izraze na moj račun - rekao je Glišić.

Glišić je rekao da je na saslušanju pred sudijom ispričao da je u vreme objave Trifunovićevog tvita njegov 15-ogodišnji sin doživeo neprijatnosti u školi i da su ga deca izvrgavala ruglu.

Glišić je rekao, da mu je Trifunovićev tvit naneo i političku štetu i dodao da su se tim povodom njegove stranačke kolege, kako navodi, obraćale predsedniku SNS-a Aleksandru Vučiću sa pitanje zašto je na mesto predsednika Izvršnog odbora postavljen ''primitivac''.

Glišić, inače predsednik opštine Ub, rekao je, da je posle Trifunovićeve objave njegova politička karijera stala i da je ''ravna linija'', te izražava bojazan da će imati posledice i na njegovu eventualnu kandidaturu na sledećim izborima u toj opštini.

- Ta izjava je čista kleveta i uvreda zbog koje Trifunović mora da snosi odgovornost - rekao je Glišić.

Glišić je podneo tužbu protiv Trifunovića, koji je, naime, prethodno tužio Glišića zbog njegove izjave da je Trifunović "raspala narkomančina", objavljene u dnevnom listu "Srpski telegraf" 2017. godine.

Glišić je rekao da je po Trifunovićevoj tužbi sud doneo prvostepenu presudu u Glišićevu korist i da je presudio da tom izjavom nije naneo štetu lideru PSG-a.

Glišić je rekao da je, s druge strane, on izneo obilje dokaza u prilog svojoj tužbi protiv Trifunovića za povredu časti i ugleda.

- Čekamo samo da se Trifunović udostoji i da da izjavu, pa da sud presudi. Nadam se da će ''veliki junak'' uspeti da dođe na sledeće ročište koje je zakazano za podne, a da usput ne udari ni u jedan autobus i stigne da nahrani mačke - rekao je Glišić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (27)

Loading
Verica

27.01.2020 15:04

Trifunovic glumi politicara.

sofija

27.01.2020 15:31

Ne treba se čuditi čovek je nevaspitan nepoštuje sud.

Mrmot

27.01.2020 15:33

Sergej je jako neozbiljan i bahat čovek. Politika definitivno nije za njega.

Ema

27.01.2020 15:34

Trifunovic nikoga ne postuje