Spasić: N1 bez uvijanja ucenjuje Telekom Srbiju!

Autor: Republika

Vesti

27.01.2020

12:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentnost sa posebnom pažnjom prati ponašanje TV N1 u vezi sa navodnim ukidanjem programa od strane kablovskog operatora "Telekom Srbija" i zaključuje da N1 očigledno ucenjuje "Telekom Srbiju", što je nedopustivo, rekao je Mario Spasi', generalni direktor te organizacije.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Mario Spasić

- Direktor "Telekom Srbija" Predrag Ćulibrk pokazao je čvrste dokaze da TV N1 ucenjuje ovu kompaniju nezakonitim klauzulama u predlogu ugovora za distribuciju programa, gde privatna TV N1 samostalno nameće ograničenu teritoriju na kojoj će Telekom morati ovaj program da emituje, samostalno nameće koji programi će biti emitovani a koji neće i nameće svoje cene - kaže Spasić i dodaje:

- To je isto kao kad bi ste ušli u prodavnicu i vi, kao kupac, na silu namećete proizvode i cene, što je nedopustivo. Za početak, neka TV N1 počne porez da plaća u Srbiji, neka počne da poštuje Zakon o elektronskim medijima kao svi ostali mediji i neka prestane da teleportuje goste u Luksemburg gde je sediše kompanije i u Ljubljanu, gde "pakuju program" - kao što sami tvrde. Nedopustivo je ucenjivati Telekom Srbiju i na ucene ne treba pristati, jer privatna TV N1 ima komercijalni i propagandni interes, što je svima potpuno jasno - zaključio je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Kiki

27.01.2020 15:30

Ne treba pristati na ucene.

Odgovori 10 0
Dule

27.01.2020 17:07

Ko kaže da moramo pristati na ucene? Ne moramo.

Duki

27.01.2020 17:39

Koga nema, bez njega se može.