Vulin: Razvoj Srbije prati i razvoj vojske

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

26.01.2020

11:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, u pratnji komandanta Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane general-majora Duška Žarkovića, prisustvovali su letačkoj obuci pripadnika Vojske Srbije na borbenim helikopterima Mi-35 na aerodromu "Narednik - pilot Mihajlo Petrović" u Nišu.

RepublikaFoto: Ministarstvo odbrane Srbije
Aleksandar Vulin

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, Vulin je rekao da se Vojska Srbije obnavlja kao što nije decenijama.

- Zahvaljujući upornosti predsednika Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića nabavljamo najbolja sredstva i naši piloti prvi put u svojoj karijeri imaju i najbolje i najnovije letelice. Razvoj države Srbije prati i razvoj vojske - poručio je ministar.

Helikopter Mi-35i važi za jedan od najboljih jurišnih helikoptera, namenjenih za izvršavanje borbenih zadataka u svim vremenskim i meteo uslovima, a njegove osnovne odlike su velika vatrena moć i snažan oklop.

RepublikaFoto: Ministarstvo odbrane Srbije
Helikopter MI-35

Nabavkom ovih letelica Srbija je dobila savremene borbene helikoptere za podršku kopneni. i specijalnim snagama.

Helikopteri Mi-35 poseduju zaštitu od dejstava pešadijskog naoružanja i opremljeni su savremenim uređajima za navigaciju, digitalnim pokazivačima, elektronskim indikatorima i osmatračko-nišanskim sistemom, dodaje se u saopštenju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading