SLOŽILI SMO SE DA SE NE SLAŽEMO! Vučić u Izraelu razgovarao sa Đukanovićem: Naše pozicije su veoma udaljene

Autor: blic.rs, Republika

Vesti

22.01.2020

21:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednici Srbije Aleksandar Vučić i Crne Gore Milo Đukanović susreli su se večeras u Izraelu, saznaje "Blic". Dvojica predsednika borave u ovoj zemlji povodom obeležavanja Međunarodnog dana sećanja na Holokaust.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Aleksandar Vučić

Nezvanično, Vučić i Đukanović dugo su tokom zvanične večere razgovarali o svim važnim pitanjima u međusobnim odnosima Srbije i Crne Gore.

Vučić je ekskluzivno za "Blic" rekao da je razgovor bio težak i kompleksan.

- Dugo smo razgovarali o položaju srpskog naroda i o nedavno usvojenom Zakonu o verskim slobodama u Crnoj Gori i saglasili smo se da su naša stanovišta i pozicije veoma udaljene, i da po tim pitanjima nije moguće postići zajednički stav - kaže Vučić.

 

 

Dvojica predsednika saglasili su se da razgovore uskoro nastave.

- Istovremeno, razgovarali smo kao civilizovani i odgovorni ljudi svesni da Srbija i Crna Gora nikada ne smeju da budu antagonizovane jedna drugoj i da je neophodno da u najkraćem mogućem roku nastavimo razgovore koji bi vodili daljem spuštanju tenzija i pronalaženju rešenja - rekao je Vučić.

Evrointegracije su takođe bile tema.

- Govorili smo i o evropskom putu Srbije i Crne Gore i dogovorili i veću koordinaciju u budućim nastupima pred evropskim institucijama, kao i nastavak razgovora o većoj slobodi i brzini protoka roba, ljudi, kapitala i usluga u našem regionu - kazao je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (11)

Loading
mimi

22.01.2020 21:49

dozivesmo da se i sa crnom gorom sporimo ,americki sistemi zavadjanja

Jelena

22.01.2020 22:00

Od kada je Djukanovic dosao na vlast u Crnu Goru, a to dugo traje, ucinio je mnogo toga da udalji Crnu Goru od Srbije i gradjane ove dve drzave jedne od drugih, ali se zbog toga njegovo bogatstvo ve;ikom brzinom uvelicavalo.

Hedona

22.01.2020 22:12

Razgovori ova dva predsednika treba da budu nastavljeni što pre,ali da Milo bude otvoren skroz.

Merima

22.01.2020 22:30

Potrebno je nastaviti započeti razgovor jer se samo dijalogom može pronaći rešenje za određene probleme naravno ako obe strane imaju dobru volju za to.