"Razgovor Vučića i Grenela neće biti lak"

Autor: Tanjug

Vesti

22.01.2020

18:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðruić izjavio je večeras da će predsedik Srbije Aleksandra Vučića i specijalni izaslanik predsednika SAD za dijalog Beograda i Prištine, Ričard Grenel, u petak u Beogradu imati ozbiljan i ni malo lak razgovor.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Marko Đurić

- Mnogo je prepreka za nastavak dijalog. Najveći deo je u Prištini. Za nas je važno da sagovornici kao Grenel i ostali, a očekuje se skori dolazak i visokog predstavnika EU Žozepa Borela, da tim sagovornicima izložimo činjenice i ukažemo šta je poslednjih meseci Priština sve uradila da bi podrila proces dijaloga i pomirenje dva naroda - rekao je Ðurić za RTV povodom Grenelovog dolaska u Prištinu i Beograd.

Direktor Kancelarije za KiM dodao je da ne vidi da u Prištini, "gde javnost živi u utopijii", bilo ko radi da razveje megalomanska očekivanja da bi Srbija trebalo da prihvati nezavisnost KiM.

- Svako je dobrodošao ko želi da pomogne očuvanju mira i normalizaciji odnosa, i da se unaprede odnosi sa SAD, koji su značajni za Srbiju bez obzira na različite stavove o KiM - rekao je Ðurić.

 

 

Povodom Pisma o namerama o uvođenju avio liniji između Beograda i Prištine, Ðurić je rekao da to nije politički dokument i da time nije odblokiran dijalog.

On je naveo da se dijalog između Prištine i Beogrda odvija isključivo uz posredovanje EU i da potpisivanje Pisma o namerama u Berlinu o letovima Beograd-Priština u ambasadi SAD nije politički dokument.

- Otvaranje linije Beograd - Priština je komercijalni, ekonomski aranžman čiji je cilj da pokaže spremnost da se otklone veštačke barijere. To je dobitak za Srbiju, ali i politički signal da imamo avio-liniju koja povezuje dva naša grada - rekao je Ðurić.

Prema njegovim rečima, značajno je da se nakon 21 godinu obnovi avio saobraćaj izmedu Beograda i Prištine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (7)

Loading
ivan

22.01.2020 18:47

Verujem da ce Pretsednik Aleksandar Vucic,kao i uvek izvuci neku dobit iz ovog veoma vaznog sastanka...

ivan87

22.01.2020 18:49

Sastanak nece biti lak,ali ce se pokusati dobiti dobri sporazumi izmedju Srbije i Pristine...

zoka zivkovic

22.01.2020 18:55

Niti jedan razgovor vezan za KiM za nas nece biti lak, ali mora otpoceti, odnosno, nastaviti se.

Hedona

22.01.2020 19:32

Naravno da nijedan jedini razgovor nije lak, Srbija se danas cela razvija i gradi.Srbija je na pravom putu razvoja i napretka.