Omladina DS napušta SZS: Dosta im je i Obradovića i Đilasa

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

22.01.2020

09:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Demokratska omladina saopštila je da će se isključiti iz svih aktivnosti Saveza za Srbiju dok, kako kažu, ne bude jasno da li Savez za Srbiju podržava delovanje Dveri i njihovog lidera Boška Obradovića, koje označavaju kao radikalsko.

RepublikaFoto: Društvene mreže/printskrin
Omladina Demokratske stranke

Omladina DS u saopštenju navodi da je u više navrata osudila postupke Dveri, smatrajući da zanemaruju činjenicu da politički deluju unutar SzS, dok je, kažu, Obradović napadom na sve demokrate i Dragoljuba Mićunovića naneo nesagledivu štetu u borbi protiv aktuelne vlasti.

Mlade demokrate smatraju da DS treba da bude u Savezu za Srbiju u kojem nisu Dveri ili ne treba da bude deo tog istog saveza.

- Uprkos naporima, apelima i zahtevima da se ova situacija reši, a koje smo upućivali kako liderima SzS, tako i predsedniku DS, Demokratska omladina će se zbog svega ovoga isključiti iz svih aktivnosti Saveza za Srbiju - stoji u saopštenju.

Dodaju da u DS nije bilo, niti će, kažu, biti podobnih i nepodobnih, kako, kažu, Obradović i Dveri pokušavaju da ih označe, jer je to ono što ih čini demokratama - sloboda mišljenja kao osnovno ljudsko pravo.

Omladina DS navodi i da je Obradović juče nastavio sa uvredama upućenim funkcionerima DS, ponovivši sve uvrede na račun profesora Mićunovića, dodatno vređajući i poslanike i time, kažu, "vređajući prošlost i sadašnjost DS".

Navode i da je DS poslednjih dana jedina meta napada i predstavnika vlasti i onih koji, kažu, "monopolišu pravo da govore u ime opozicije".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (9)

Loading
Miki

22.01.2020 09:50

Bravo , za omladinu DS, konacno je proradila svest kod tih mladih ljudi , da ne budu vise nicija marioneta i iskoriscavani za tudje interese,zloupotrebljavani od strane DS.

Stršljen

22.01.2020 10:04

Pa valjda će im doći iz dupeta u glavu.

Maja

22.01.2020 10:07

Obradovic i Djilas su im dosli glave.

Ana

22.01.2020 10:51

Raspad sistema u popzicijiji, ujedinjuju se pa se razedinjuju.